Пътна полиция погна шофьорите на тирове в Бургаско, всеки четвърти в нарушение

Пътна полиция погна шофьорите на тирове в Бургаско, всеки четвърти в нарушение - E-Burgas.com

При проведена 24-часова специализирана полицейска операция със съдействието на служители от Автомобилна администрация - Бургас за нарушения, допускани от товарни автомобили, движещи се на територията на Бургаска област, са проверени общо : 414 товарни автомобили с българска регистрация и 39 с чуждестранна регистрация. 

Констатирани 20 случая на управление с превишена скорост, 9 случая на управление без колан, 32 случая на нередовни документи на водачите и 14 случая с нередовни документи на пътното превозно средство. Констатирани са и няколко единични нарушения с употреба на алкохол, техническа неизправност, претоварване и неукрепване на товарите. 

Анализът на получените резултати показва, че основните нарушения на водачите на товарни автомобили са : нередовни документи на водачите и управлението с превишената скорост, следвани от нередовните документи на пътното превозно средство и управлението без предпазен колан.

Контролът на този вид превозни средства ще продължи и занапред, като ще се търси елемента на изненада - проверките ще са внезапни, а местата ще се променят в кратък период от време.  

Коментари

Още от последните новини