Пандемията не спира бракониерите на калкан

Пандемията не спира бракониерите на калкан  - E-Burgas.com

Ограничителните мерки по време на пандемията от коронавирус не спират бракониерите на риба и конкретно на калкан. 

На Великден служители на ИАРА са установили улов на квотирания вид калкан при проверка на лодкостоянка в с. Синеморец. Осем прясноуловени калкана с общо тегло над 27 кг. са били открити в акостираща лодка. Рибата е върната обратно във водата, а на собственика на лодката е съставен акт. ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

С актове са се сдобили и двама бракониери, които изършвали нерегламентиран стопански риболов с винтери в канала на Поморийското езеро. Те са били проверени в понеделник вечерта от инспектори на РК Бургас съвместно със служители на РУ Поморие. 

 

Свързани статии
Зачестяват бракониерските набези в Черно море Динамично лято очаква возолазите от Созопол Отделяме до 74% от заплатата за море "За" и "против" безплатното море на учениците Министър Комитова: Инициативата „Три морета“ ще допринесе за икономическото развитие на България Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море "Бургас и морето" се завръща на музикалната сцена Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море Ще превърне ли община Царево единствения терен за спорт в Синеморец в квартал? Готов ли е браншът за летния сезон по Южното Черноморие?
Тагове
ИАРА калкан море
Коментари

Още от последните новини