Пандемията не спира бракониерите на калкан

Пандемията не спира бракониерите на калкан  - E-Burgas.com

Ограничителните мерки по време на пандемията от коронавирус не спират бракониерите на риба и конкретно на калкан. 

На Великден служители на ИАРА са установили улов на квотирания вид калкан при проверка на лодкостоянка в с. Синеморец. Осем прясноуловени калкана с общо тегло над 27 кг. са били открити в акостираща лодка. Рибата е върната обратно във водата, а на собственика на лодката е съставен акт. ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

С актове са се сдобили и двама бракониери, които изършвали нерегламентиран стопански риболов с винтери в канала на Поморийското езеро. Те са били проверени в понеделник вечерта от инспектори на РК Бургас съвместно със служители на РУ Поморие. 

 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
ИАРА калкан море
Коментари

Още от последните новини