Пандемията не спира бракониерите на калкан

Пандемията не спира бракониерите на калкан  - E-Burgas.com

Ограничителните мерки по време на пандемията от коронавирус не спират бракониерите на риба и конкретно на калкан. 

На Великден служители на ИАРА са установили улов на квотирания вид калкан при проверка на лодкостоянка в с. Синеморец. Осем прясноуловени калкана с общо тегло над 27 кг. са били открити в акостираща лодка. Рибата е върната обратно във водата, а на собственика на лодката е съставен акт. ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

С актове са се сдобили и двама бракониери, които изършвали нерегламентиран стопански риболов с винтери в канала на Поморийското езеро. Те са били проверени в понеделник вечерта от инспектори на РК Бургас съвместно със служители на РУ Поморие. 

 

Свързани статии
Черно море било бомба със закъснител Бургас скача да брани природата с нов протест Вода и банани за българите, чакащи на границата с Гърция (Снимки) България на съд в ЕС заради погазване на директивата за морската среда КЗП с важен съвет към мераклиите да почиват в Гърция Близо 150 000 души пътували до морето през уикенда Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени Водата по плажовете в Бургаско е с отлично качество На дълбко: Водолази чистят дъното на морето около остров Свети Иван Десетки хиляди българи отидоха в Гърция за часове
Тагове
ИАРА калкан море
Коментари

Още от последните новини