Пандемията не спира бракониерите на калкан

Пандемията не спира бракониерите на калкан  - E-Burgas.com

Ограничителните мерки по време на пандемията от коронавирус не спират бракониерите на риба и конкретно на калкан. 

На Великден служители на ИАРА са установили улов на квотирания вид калкан при проверка на лодкостоянка в с. Синеморец. Осем прясноуловени калкана с общо тегло над 27 кг. са били открити в акостираща лодка. Рибата е върната обратно във водата, а на собственика на лодката е съставен акт. ИАРА призовава гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

С актове са се сдобили и двама бракониери, които изършвали нерегламентиран стопански риболов с винтери в канала на Поморийското езеро. Те са били проверени в понеделник вечерта от инспектори на РК Бургас съвместно със служители на РУ Поморие. 

 

Свързани статии
Емблематичният за Бургас Гранд Хотел и СПА Приморец отваря врати обновен на 04.02.2021 г. Бракониерска таранка ще нахрани бедните в Камено Несебър със собствен проект за опазването на Черно море ИАРА подкара бракониерите в Бургас с четири акта за ден (Снимки) Решават за концесията на шест плажа днес Силно представяне на бургаски гимнастички в Казахстан (Снимки) Спечелен е най-големият проект за иновации в Черно море Бургас и Одрин повеждат съвместна битка срещу замърсяването на Черно море Полузащитникът Милен Танев е футболист номер 1 на Черноморец (Бургас) Облаци и превалявания по Черноморието днес
Тагове
ИАРА калкан море
Коментари

Още от последните новини