Пак отварят офертите за модернизация на жп линията Пловдив - Бургас за 200 млн. лв.

Пак отварят офертите за модернизация на жп линията Пловдив - Бургас за 200 млн. лв. - E-Burgas.com

До 12 юни се подават оферти в търга за сигнализация и телекомуникация на жп линията Пловдив - Бургас. Процедурата беше спряна от жалба, в новото съобщение са коригирани датите на приемане и отваряне на офертите - те са съответно 12 и 13 юни. Стойността на обществената поръчка е 195 424 175 лв. без ДДС.

Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив-Бургас" е част от проект "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, Фаза 2". Железопътният участък Пловдив – Стара Загора – Бургас е главна жп линия от железопътната мрежа на и е с дължина 293 км.

Резултатите, които трябва да бъдат постигнати от изпълнението на поръчката са: Изградени модерни системи за сигнализация в гарите и между- гарията в участъка, включващи маршрутно-компютърни централизации, нови външни сигнализационни съоръжения и кабели, диспечерска централизация и ETCS; Изградени модерни системи за телекомуникации в гарите и междугарията, базирани на оптични кабели, включващи преносни мрежи, гарови и диспечерски устройства, телефонни централи и мрежа GSM-R; Изградени системи за информация на пътниците; Изградени пунктове за контрол на подвижния състав;Изготвена екзекутивна документация; Постигане на изискванията за оперативна съвместимост с трансевропейската железопътна система на подсистема КУС в участъка.

Първоначално търгът беше обявен на 29 ноември 2017 г.

infrastructure.bg

Коментари

Още от последните новини