Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките

Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките - E-Burgas.com

Ако се установи устойчивост при спазване на мерките, възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на столичния пазар "Димитър Петков". "Стремим се да съхраним здравето на хората, което означава, че трябва да се намери необходимият баланс и него търсим в момента", допълни той.

Ананиев добави, че се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги и са се "разбрали вътре да се организира спазването на изискванията, а навън и с помощта на органите на реда да се спазва дистанция от метър и половина".

"Пазарът е особено място за пазаруване, досега нямаше такава организация, каквато създадохме", каза още той и посочи, че на пазара досега са се струпвали много хора.

По думите му трябва да се свикне с нов начин за поведение. За 4 дена - на Великден, пазарите ще останат затворени.

Ананиев коментира и защо в провинцията има пазари, които работят: "Там се спазват изискванията, но там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, спазват се изискванията за влизане и излизане, има подреденост", добави още Ананиев.

На Женския пазар се създава определена трудност при контрола, допълни той.

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат Мъж получи условна присъда за търговия с вот Агенцията по храните започна проверки по магазините МВР работи по 100 случая за купуване на гласове 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Иван Гешев иска имунитета на бургаски кандидат-депутат, търгувал с вот в Маринка
Тагове
храни търговия пазари
Коментари

Още от последните новини