Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките

Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките - E-Burgas.com

Ако се установи устойчивост при спазване на мерките, възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на столичния пазар "Димитър Петков". "Стремим се да съхраним здравето на хората, което означава, че трябва да се намери необходимият баланс и него търсим в момента", допълни той.

Ананиев добави, че се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги и са се "разбрали вътре да се организира спазването на изискванията, а навън и с помощта на органите на реда да се спазва дистанция от метър и половина".

"Пазарът е особено място за пазаруване, досега нямаше такава организация, каквато създадохме", каза още той и посочи, че на пазара досега са се струпвали много хора.

По думите му трябва да се свикне с нов начин за поведение. За 4 дена - на Великден, пазарите ще останат затворени.

Ананиев коментира и защо в провинцията има пазари, които работят: "Там се спазват изискванията, но там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, спазват се изискванията за влизане и излизане, има подреденост", добави още Ананиев.

На Женския пазар се създава определена трудност при контрола, допълни той.

Свързани статии
Агенцията по храните започна проверки по магазините МВР работи по 100 случая за купуване на гласове 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Иван Гешев иска имунитета на бургаски кандидат-депутат, търгувал с вот в Маринка Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки) Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия
Тагове
храни търговия пазари
Коментари

Още от последните новини