Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките

Отварят пазарите след Великден, но ако спазват стриктно мерките - E-Burgas.com

Ако се установи устойчивост при спазване на мерките, възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на столичния пазар "Димитър Петков". "Стремим се да съхраним здравето на хората, което означава, че трябва да се намери необходимият баланс и него търсим в момента", допълни той.

Ананиев добави, че се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги и са се "разбрали вътре да се организира спазването на изискванията, а навън и с помощта на органите на реда да се спазва дистанция от метър и половина".

"Пазарът е особено място за пазаруване, досега нямаше такава организация, каквато създадохме", каза още той и посочи, че на пазара досега са се струпвали много хора.

По думите му трябва да се свикне с нов начин за поведение. За 4 дена - на Великден, пазарите ще останат затворени.

Ананиев коментира и защо в провинцията има пазари, които работят: "Там се спазват изискванията, но там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, спазват се изискванията за влизане и излизане, има подреденост", добави още Ананиев.

На Женския пазар се създава определена трудност при контрола, допълни той.

Свързани статии
Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ Падат цените на плодовете и зеленчуците Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не Българите все по-често пазаруват от кварталния магазин за сметка на супермаркета Агнешкото на родния пазар е 99% българско БАБХ унищожава над 1 т негодна храна и близо 200 кг мляко Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината Пазаритe отварят врати при строги правила
Тагове
храни търговия пазари
Коментари

Още от последните новини