Отново вой на сирени за въздушни атаки в Киев

Отново вой на сирени за въздушни атаки в Киев - E-Burgas.com
БТА

Вой на сирени за въздушна тревога се чува рано тази сутрин в много украински градове, съобщават местните медии, цитирани от Ройтерс. Сирените се чуват в столицата Киев, в град Лвов, в Одеса, Харков, Черкаси, както и в град Суми в североизточната част на страната.

На спътникови снимки от вчера се вижда, че руските сили се прегрупират на северозапад от Киев, като извършват артилерийски обстрел, докато се приближават към столицата. Атаките на руските сили в Украйна продължават, написа днес украинската армия във Фейсбук, предаде ДПА. Продължава настъплението към Киев, най-вече около северната част на украинската столица, цитира БТА.

Частната американска спътникова компания Максар (Maxar Technologies) посочи, че на сателитни кадри, разпространени вчера, се вижда, че руските военни части продължават да се разполагат все по-близо до Киев и извършват артилерийски обстрел по жилищни райони, информира Ройтерс. На кадри се виждат също така дълги колони с автомобили, с които хората се опитват да напуснат Киев, а на други кадри се виждат продължаващи пожари на летище Антонов.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Кметът на Созопол част от българската делегация в Страсбург Захарова заплаши НАТО с война Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
война украйна киев атаки
Коментари

Още от последните новини