Откриха контрабандно злато в кабината на камион на "Капитан Андреево" (Снимки)

Откриха контрабандно злато в кабината на камион на

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо 2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил.

На 11.10.2020г. около 06.00 часа сутринта на МП Капитан Андреево на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета. Те съдържали 827 накита – пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и 4 чифта копчета. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура Хасково на водача на товарния автомобил 61 годишен турски гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1б “Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ , както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура град Хасково.
Разследването по случая продължава.

Галерия
Свързани статии
Цял боен арсенал спипаха на "Капитан Андреево" (Снимки) Иззеха злато и сребро за 35 бона на "Капитан Андреево" (Снимки) Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн Контрабандни лекарства за близо 40 хил.лв. са разкрити на "Капитан Андреево" Митничари надушиха контрабандни пари край Малко Търново Митницата продава на търг коли, иззети на границата с Турция Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция Арестуваха българин за внос на контрабанден алкохол в Турция Трафик на границата с Турция в последния ден без тест за ковид Митничари хванаха македонец с 33 кг канабис за над 135 000 лв. (снимки)
Тагове
контрабанда злато капитан андреево митница
Коментари

Още от последните новини