От днес пред всяка болница пункт за прегледи за COVID-19

От днес пред всяка болница пункт за прегледи за COVID-19 - E-Burgas.com
cross.bg

От днес са поставени мобилните пунктове пред всяка болница, където пациенти със съмнение за COVID-19 могат да бъдат тествани и преглеждани. Такива пунктове има вече пред "Пирогов", "Александровска" и др. лечебни заведения, съобщава cross.bg.

Пред Пета МБАЛ-София също има поставен пункт. Директорът на болницата д-р Борил Петров обясни, че пунктът ще работи с 24-часов режим.

"Колегите, които са в приемния спешен кабинет, когато преценят, че пациентът има съмнителни симптоми, пациентът ще бъде преглеждан в този пункт. Целта е да не се смесват потоците с другите пациенти, и разбира се, с персонала. Екипът ще прецени след прегледа дали трябва да се направи бърз антигенен тест, тъй като той е най-точен, когато пациентът има симптоми", каза д-р Петров.

PCR тестове в този пункт няма да се правят, уточни директорът. Ако антигенният тест е положителен, пациентът се насочва към личния лекар, където ще им бъдат давани направления за за PCR тестове. Един екип - от лекар и сестра, ще правят прегледите.

"Улеснява се тестването с тези пунктове, а и цялата процедура по приемането на пациентите, особено на тези със съмнителни симптоми за коронавирусна инфекция", допълни д-р Петров.

Той обясни, че протоколът за лечение на пациенти с COVID-19 е доста обширен и много ще помогне на екипите. Според него, всички въведени мерки досега са адекватни и ефективни.

 

Свързани статии
21 бургазлии са приети в болница с ковид, 111 са новозаразените в областта Близо 4000 пребориха коронавируса, двойно по-малко са новите случаи Отново ръст на новозаразените с ковид в Бургаско 2096 са новозаразените, рязък скок в Бургас Едва 38 новозаразени в Бургаско, но 14 починали Рекорден брой жертви на ковид у нас, над 2,4 хиляди новозаразени Проф. Кантарджиев: Притеснява ме отварянето на стадионите и нощните заведения Коронавирусът погуби 27-годишен здрав младеж Новозаразените с ковид по-малко от излекуваните Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет
Тагове
пункт преглед ковид болница
Коментари

Още от последните новини