Оставиха в ареста Исам, който опита да прекара 11 кг. амфетамин през ГКПП „Малко Търново“

Оставиха в ареста Исам, който опита да прекара 11 кг. амфетамин през  ГКПП „Малко Търново“ - E-Burgas.com

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исам А., български гражданин, роден в Република Ливан. Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната 10.771 килограма амфетамин.

Общата стойност на установеното наркотично вещество възлиза на 323 145 лева (по цени на съдопроизводството). Престъплението е осъществено на 17 декември тази година на ГКПП „Малко Търново“.

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество се е намирало в автомобил с българска регистрация, управляван от обвиняемия. Превозното средство е пристигнало на входящо трасе от Република Турция за Република България.  Било е  селектирано за щателна митническа проверка от служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“. При огледа на автомобила митническите служители забелязват неестествени кухини отдолу на купето, след което автомобилът е проверен с обучено митническо куче за откриване на наркотици.

Кучето реагирало положително на наркотично вещество и локализирало зона около задната дясна седалка на автомобила. След демонтиране на задната седалка са намерени укрити в кухина 13 пакета, съдържащи бяло кристалообразно вещество – амфетамин.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

Коментари

Още от последните новини