Очаквано: Съседите на "Зелената зона" се почувстваха ощетени

Очаквано: Съседите на

"Всички ще паркират пред нашите блокове, които са на 10 метра от зоната за платено паркиране", жалва се Светлана Николова

"Зелената зона", която бе въведена в комплекс "Лазур" от това лято, предизвика негодуванието на жителите на блоковете, разположени на границата на нейния обхват. Хората са съгласни в комплекса да има зона за платено паркиране, тъй като признават, че през лятото е изключително трудно да паркират пред домовете си. Несъгласни са обаче с обхвата на зоната, тъй като тя свършва на няколко метра от блоковете ми, което логично ще измести паркираните автомобили на туристите точно там. 

Бургазлийката Светлана Николова се е обърнала към кмета Димитър Николов с молба обхватът на зоната да бъде разширен или поне да бъдат осигурени стикери за паркиране на хората от съседните блокове. Според нея сред най-ощетените ще бъдат блоковете 78 и 79, които са разположени само на десетина метра от зоната за платено паркиране. Пред въпросните блокове и през миналите сезони е имало проблеми с паркирането, но Светлана очаква през това лято те да се засилят. 

Подобен проблем всъщност биха имали и всички останали блокове, които се намират достатъчно близо до морето, но в същото време паркирането пред тях е безплатно. Същият казус съществува и със "Синята зона" в града, която постоянно се разширява, но поставя в неизгодно положение хората, чиито домове са разположени на границата й, тъй като на техните паркинги прииждат пришълците, нежелаещи да заплащат такса. 

Коментари

Още от последните новини