Обвиниха 5-ма за нелегален трафик на мигранти

Обвиниха 5-ма за нелегален трафик на мигранти - E-Burgas.com
Архив news.bg

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за незаконно превеждане на мигранти през турско-българската граница и през страната на петима участници в организирана престъпна група, действала от февруари 2016 г. до ноември 2017 г. на територията на Бургаска област.

Срещу част от обвинените има образувани дела за такива престъпления. Те са присъединени към досъдебното производство на СП, след като се доказва, че привлечените под отговорност са действали като част от организирана престъпна група, съобщиха от пресцентъра на Специализирана прокуратура. Петимата са задържани при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Бургас итериториалните дирекции "Национална сигурност"-Бургас и Ямбол, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. Събраните до момента доказателства сочат, че участниците в групата поддържали контакти с турски каналджии.

Съгласували с тях кога и къде ще бъдат преведени през границата определен брой мигранти, посрещали ги, настанявали ги по квартири. След това ги превозвали към вътрешността на страната с лични автомобили или с наети таксита. Ръководителят на групата е задържан непосредствено след влизането му в България през ГКПП „Капитан Андреево“. Специализираният наказателен съд определи за петимата обвинени мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Мярката подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция.

Коментари

Още от последните новини