Община Бургас: Продължаваме борбата срещу мръсния въздух

Община Бургас: Продължаваме борбата срещу мръсния въздух - E-Burgas.com

Община Бургас продължава своята дългосрочна политика за ограничаване на фините прахови частици във въздуха в квартал "Долно Езерово".

Добрите метеорологични условия и по-високите температури през този месец дадоха възможност на администрацията да продължи дейностите по миене на основни улици в бургаския квартал. Това ще спомогне за намаляването на фините прахови частици, които се генерират преди всичко през този сезон от битовото отопление.

Миенето на улиците се извършва по одобрен график. Мярката бе предприета и заради регистрирани в периода 30 ноември - 29 декември завишени стойности на фини прахови частици в атмосферата. Данните на РИОСВ и Община Бургас са публикувани на адрес: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1489, както и на ежедневните бюлетини на ИАОС http://eea.government.bg/airq/bulletin.jsp.

През изминалата седмица екипи от екоинспектори извършиха поредица от проверки в "Долно Езерово" за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и горене на опасни за околната среда материали. При направените огледи не са констатирани нарушения от този характер.

Община Бургас призовава гражданите да спазват правилата за изхвърляне на битови отпадъци и опазване на околната среда и ако станат свидетели на нерегламентирани действия, да подават сигнали.

Свързани статии
Обществено обсъждане за мръсния въздух ще се проведе в Бургас Мръсният въздух убива над 8 500 българи годишно Община Бургас: Дървата и въглищата са основния замърсител на Долно Езерово Наближава крайният срок за кандидатстване за подмяна на стари печки Не пропускайте шанса да подмените старата си печка на дърва с нов уред на екологично гориво Приемът на документи за подмяна на стари печеки в Долно Езерово е до края на май Над 2200 семесйтва от Долно Езерово имат шанса да захвърлят дървата и да се топлят с екоуреди Отново следят качеството на въздуха в Долно Езерово РИОСВ най-сетне видя замърсяване на въздуха в Бургас Продължава подмяната на стари печки в Бургас, 89 семейства ще посрещнат зимата с екоуреди
Тагове
мръсен въздух фпч
Коментари

Още от последните новини