Обсъдиха развитието на балнео и спа туризма у нас

Обсъдиха развитието на балнео и спа туризма у нас - E-Burgas.com

Министърът на туризма Христо Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара. На срещата присъстваха председателят на Комисията по туризъм в НС Илин Димитров, както и представители на „Луфтханза“, „Софткънект“, Black See Allinace и туристическия бранш.

Министър Проданов заяви, че предстои промяна в позиционирането на дестинация България чрез маркетингови и рекламни стратегии,  като ще се заложи на тясно таргетиране. По думите му министерството е изпратило искане за оферти за одит на дестинацията от международни компании, които имат офиси в почти цяла Европа и е в процес на разглеждане на получените оферти.

"Бюджетът на министерството беше приет преди около седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат организирани нови обществени поръчки. Поради тази причина намерихме начин как да рекламираме прозрачно и ефективно дестинация България чрез закупуване на рекламно време в чуждестранни телевизии, за да успеем да се справим за летния сезон“, уточни министърът. И допълни, че в момента се търси начин как това да се направи и в социалните мрежи. „Въпреки, че бюджетът ни не е голям, аз съм сигурен, че ако се използват правилните маркетинг и комуникационни канали, ще се справим много по-добре от миналите години", бе категоричен министър Проданов. 

Представителите на бранша споделиха, че туристите се притесняват от военните действия между Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на положителния имидж на страната ни като безопасно място за почивка.

Министър Проданов пое ангажимент да работи за подобряване имиджа на страната ни, за да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България. Той обясни, че в момента са започнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят разговори и с посланика на Великобритания и други европейски държави с цел увеличаване на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има голям потенциал за развитие на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

На срещата бе обсъдена и темата за евентуално увеличение на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което несъмнено би дало отражение и върху туристическия сектор у нас.

Свързани статии
Сдружение "Спаси Бургас" /видео/ Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Доброволец спасител: Хората са благоразположени към нас, но на втория етаж нишката се къса Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Жените, заради които загина спасител, са вадени от водата четири пъти 20-годишният Васко спаси два живота в морето край Поморие
Тагове
балено спа туризъм
Коментари

Още от последните новини