Областният управител Мария Нейкова: Нужни са информационна кампания и обучение за машинното гласуване

Областният управител Мария Нейкова: Нужни са информационна кампания и обучение за машинното гласуване - E-Burgas.com

Активна информационна кампания относно машинния вот и качествено обучение на членовете на секционни комисии поиска областният управител проф.д.н.Мария Нейкова.

„Областна администрация Бургас е осигурила всичко необходимо за работата на Районна избирателна комисия. В рамките на правомощията ни ще съдействаме изцяло и активно за провеждане на прозрачни избори. За целта трябва да се обърне изключително внимание на обучението на секционните комисии. Хората в тях трябва да имат спокойствието, че са добре информирани.“ – коментира Нейкова.

Тя и председателят на Районна избирателна комисия – Бургас Михаил Хаджиянев се срещнаха с медиите, за да представят пред обществото основните направления в работата на двете институции.

Районна избирателна комисия-Бургас вече заседава. Работното й помещение  е в сградата на Областна администрация. Дежурствата на членовете на РИК са от 9 до 17 ч. без почивен ден. Актуална информация за политическите субекти и гражданите ще бъде публикувана ежедневно на интернет страницата на комисията www.rik02.cik.bg, тел: 056 894172.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Мария Нейкова: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми Започва брегоукрепването на Централния плаж в Царево Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната
Тагове
избори цик мария нейкова
Коментари

Още от последните новини