Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29, намерените части не са от самолета

Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29, намерените части не са от самолета - E-Burgas.com
БГНЕС

Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото първоначално очакване имаше. Това заяви за БНТ контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военно-морските сили. На 9 юни по време на учебни действия български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което загина пилотът Валентин Терзиев.

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен срок за приключване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на предварително определения периметър.

Стана ясно още, че намерените вчера части от машина не са от разбилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина около 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина.

Изключително важно е черната кутия да бъде открита до 10 дни, за да не бъде увредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има разговори, които да изяснят причините за инцидента.


 

Свързани статии
Нова авиокомпания пуска ежедневни полети Бургас - София Тежки деформации спъват разчитането на черната кутия Жената на майор Терзиев: За мен е умишлено убийство! Спряха търсенето на черната кутия заради лошото време Продължава търсенето на черната кутия, може да се намира и в тинята Продължава търсенето на черната кутия на падналия МиГ-29 Авиокомпания откри лятната си база в Бургас Български Миг-29 е паднал в морето, пилотът е в неизвестност Самолет кацна аварийно на летище София Летище Бургас ще прави бързи PCR тестове
Тагове
миг-29 самолет изтребител
Коментари

Още от последните новини