Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29, намерените части не са от самолета

Няма да спират издирването на черната кутия на МиГ-29, намерените части не са от самолета - E-Burgas.com
БГНЕС

Издирвателната операция край Шабла няма да бъде прекратена днес, каквото първоначално очакване имаше. Това заяви за БНТ контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военно-морските сили. На 9 юни по време на учебни действия български изтребител МиГ-29 падна в морето, при което загина пилотът Валентин Терзиев.

Контраадмирал Кирил Михайлов не се ангажира с краен срок за приключване на акцията. Обясни, че всичко зависи от крайните резултати в издирването на предварително определения периметър.

Стана ясно още, че намерените вчера части от машина не са от разбилия се МиГ-29.

Екипите работят на дълбочина около 65-70 метра, което затруднява издирването. В акцията участват кораби на Военноморските сили. Безвъзмездно с техника и специалисти помагат две частни фирми и Институтът по океанология към БАН. Те имат техника за оглед на обекти на голяма дълбочина.

Изключително важно е черната кутия да бъде открита до 10 дни, за да не бъде увредена информацията в нея. Очаква се на рекордера да има разговори, които да изяснят причините за инцидента.


 

Свързани статии
Купуваме още осем изтребителя F16 Испания ще пази небето ни с шест изтребителя Животът на катапултиралия пилот край Безмер е вън от опасност Български изтребители отново ескортираха чужд самолет Охраната на българското небе била гарантирана Засилват охраната на въздушното ни пространство, два самолета са в постоянство дежурство Затворихме небето си за руски самолети, Русия отговори със същото Испанските изтребители ще извършват опознавателни полети и над Бургас Четири испански изтребители кацнаха в Граф Игнатиево Транспортираха медицински екип със Спартан за спешна трансплантация
Тагове
миг-29 самолет изтребител
Коментари

Още от последните новини