Нургюл Салимова загрява за Световната купа с турнир в Белград

Нургюл Салимова загрява за Световната купа с турнир в Белград - E-Burgas.com

10-кратната шампионка на България по шахмат в различните възрастови групи Нургюл Салимова от клуб "Бургас" завърши усилената си подготовка за участие в Световната купа за жени. Надпреварата ще се проведе в Сочи от 12 юли. Преди това, от днес до 8 юли, световната шампионка при момичетата до 12 години от 2015-а ще се включи в открития шампионат на Сърбия за мъже и жени в Белград.

Той ще послужи като подгряваща генерална репетиция за Световната купа. Всички разходи на Нургюл в Сочи поема д-р Милен Врабевски, съобщи личният й треньор в ШК "Бургас" - Живко Жеков.

В момента 18-годишната Салимова е с Ело рейтинг 2395. Той й отрежда втора позиция в България, след бившата световна шампионка за жени Антоанета Стефанова.

Първа съперничка на Нургюл Салимова на Световната купа в Сочи ще бъде шахматистка от Перу.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
шахмат спорт Нургюл Салимова
Коментари

Още от последните новини