Новини за сутринта 05/06 Страните от Г-7 обсъждат възможността да предоставят на Украйна заем

Новини за сутринта 05/06 Страните от Г-7 обсъждат възможността да предоставят на Украйна заем - E-Burgas.com

    Началникът на Генералния щаб на израелските отбранителни сили Херци Ха-Леви заяви, че Израел се доближава до момента на вземане на решение относно по-нататъшни действия в ливанското направление.

Наближаваме момент, в който ще трябва да се вземе решение и IDF е подготвена и много готова за това решение. Ние стачкуваме тук вече осем месеца и Хизбула плаща много, много висока цена.

 

Новини за сутринта 05/06:

 

◾️Русия, Китай и Иран излязоха със съвместно изявление, в което подчертаха необходимостта от възстановяване на западното ядрено споразумение с Техеран. Те посочиха, че през 2018 г. САЩ незаконно и едностранно са се оттеглили от споразумението, което е в сила от 2015 г.

 

◾️Страните от Г-7 обсъждат възможността да предоставят на Украйна заем, който ще бъде изплатен с помощта на доходи от замразени руски активи, каза министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън. Общата печалба от замразените руски активи, според нейните оценки, ще бъде от 3 до 5 милиарда долара годишно.

 

◾️Словенският парламент, следвайки правителството, реши да признае Палестина за независима държава. Словения стана 147-ата държава от ООН и 10-ата държава от ЕС, която призна Палестина.

 

◾️Руснакът Олег Кононенко стана първият в света космонавт, прекарал общо 1 хиляда дни в космоса, съобщи Роскосмос. Рекордът беше поставен днес, 5 юни, в 00:20 московско време.

 

◾️Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект, който предлага налагане на санкции срещу служители на МНС за разглеждане на дела срещу Вашингтон и неговите съюзници. Документът беше разработен, след като прокурорът на МНС поиска издаването на заповеди за арест от израелските власти

Коментари

Още от последните новини