Нови маршрути и курсове на автобусите в Бургас за новата учебна година

Нови маршрути и курсове на автобусите в Бургас за новата учебна година - E-Burgas.com

Нови маршрути и повече курсове на няколко автобусни линии пуска във връзка с предстоящата нова учебната  година общинският превозвач "Бургасбус". Целта е да се създаде удобство за учениците, които ползват градския транспорт от различни точки на града.

От вчера автобусите по линия № 8 вече пътуват по нов изменен маршрут, който обхваща по-голяма част от централната градска част и дава възможност на учениците от "Горно Езерово" да стигат до повечето учебните заведения по-лесно и бързо, без да се налага прекачване.

След 15 септември промени ще претърпят и разписанията на още линии от градския транспорт.

За да се облекчи достъпа на учениците от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), сутрин за периода от 07:00 до 08:20 курсовете по линия № 9 в посока "Меден рудник" ще се изпълняват през интервал от 10 минути. През същия интервал от време ще се движи линията в посока Терминал "Славейков" и в следобедните часове от 16:10 до 17:10, когато приключват учебните занятия в професионалната гимназия. Изменения ще има и в разписанието на линия Б11, като в сутрешните часове автобусите също ще пътуват по-начесто.

Поради строително-ремонтните дейности по бул. "Демокрация", обслужването на линия Т2 все още не може да бъде възстановено. За да се улесни придвижването на учениците, живеещи в зона А на "Меден рудник" до училищата в централна градска част и комплексите, разписанието на Б12 също предстои да бъде учестено.

Освен за учениците от гр. Бургас, ще бъде помислено и за възпитаниците на АЕГ "ГЕО Милев", пътуващи ежедневно от гр. Поморие, които от тази учебна година се изместиха в нова сграда. Маршрутът на линия Бургас - Поморие ще бъде изменен, като за периода от 15.09.2020 до 30.06.2021 г. автобусите в посока гр. Поморие ще спират на сп. "Добри Чинтулов", която се намира в непосредствена близост до училището.

Следете редовно сайта на "Бургасбус" ЕООД, секция новини, както и страниците на отделните линии, където своевременно се публикуват всички предстоящи промени.

Свързани статии
"Бургасбус" учестява автобусите със завръщането на учениците в клас Автобус на всеки кръгъл час в новогодишната нощ в Бургас "Бургасбус" със специално разписание по празниците Предлагат едногодишна карта за градския транспорт в Бургас, едно пътуване ще струва левче Тролейбус потроши два стълба на Околовръстното, двама пътници пострадаха Нови промени в градския транспорт от понеделник Ето кога и как може да потърсите компенсация от "Бургасбус" Кондукторка пострада при поредно отнемане на предимство на автобус от градския транспорт Пускат нощни автобуси заради музикалните фестивали в Бургас Още една автобусна спирка в Бургас стана "зелена" (Снимки)
Тагове
Бургасбус
Коментари

Още от последните новини