Нова канализация поема дъждовните води в КК"Слънчев бряг" през лятото

Нова канализация поема дъждовните води в КК

От утре, 21 май, започва озеленяване и поддържка на зелени площи на над 30 локации в Слънчев бряг. Дружеството, стопанисващо комплекса, стартира дейности по подготовка на инфраструктурата за туристически сезон 2020. „Въпреки трудностите около началото на този сезон, „Слънчев бряг“ АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор. „Рехабилитацията на улици, тротоари, осветление и поддържката на зелени площи, улесняват бизнеса и собствениците в комплекса и правят визията на Слънчев бряг

по-приятна за туристите“, допълва той.
 

За този сезон е изградена локална попивна канализация, която обезпечава събирането на вода при валежи на ул. „Първа“, крайбрежната алея, както и на ключови вътрешни улици в зона Изток. Тя е реализирана чрез поставянето на подземни резервоари, които осигуряват събирането на водата при валежи. Припомняме, че Слънчев бряг няма изградена дъждовна канализация и за това се търсят локални решения на местата, където традиционно се получават проблеми при обилни превалявания. „Очакваме и имаме уверението, че Община Несебър, които имат ангажимент по почистването, ще започнат миене на улици и тротоари“, допълва Златко Димитров.  

250 метра са новосъздадените тротоари в Зона Юг на Слънчев бряг (до хотел „Хелиос“ и между „Бор“ и „Иберо Стар“).

По време на подготвителните дейности ще бъдат възстановени пейки, както и осветлението в комплекса - подмяна на счупени плафони и лампи, както и на ударени стълбове за улично осветление.  В дейностите по озеленяване, които започват от 21 май 2020 г., се предвижда поддържката на жив плет на ул. „Първа“ (4.5 км), зелените площи на централна алея и алея пред хотел „Кубан“, както и на общо над 30 локации в комплекса, които ще бъдат косени, обработени и залесени.  

Припомняме, че във връзка с преодоляване на кризата, причинена от пандемията от COVID-19, „Слънчев бряг“ АД обяви мерки към бизнеса, с които всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 ще бъдат намалени с до 50%. Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н. Освен това, „Слънчев бряг“ АД обяви и периода до 1 юли 2020 г. за подготвителен и бизнес операторите няма да заплащат за дейностите си, в това число и паркирането в комплекса ще бъде безплатно.

Галерия
Свързани статии
Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха Криминогени с нож ограбиха румънец в Слънчев бряг, чака ги най-тежката мярка 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг Слънчев бряг посреща Джулая с пионерите на електронната музика у нас Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Четири украински семейства със седем деца намериха спасение в Слънчев бряг
Тагове
Слънчев бряг сезон 2020
Коментари

Още от последните новини