Николов за спряната вода в "Победа": Всички граждани трябва да си плащат сметките

Николов за спряната вода в

В Община Бургас е получено писмо във връзка със спирането на водоподаване на жители на кв. „Победа“. Това каза пред журналисти кметът на Общината Димитър Николов по повод полученото писмо от Европейския парламент, предаде радио „Фокус.

„Преди да ми се обадят по телефона от Европейския парламент, първо се свърза с мен нашият депутат  Емил Радев. Депутат от Европейския парламент от групата на Зелените от Германия –  Ромео Франц многократно настоява да разбере, защо се е стигнало до напрежение и се е получило оплакване срещу нас във връзка с желанието на Община Бургас и ВиК да наложат правила, особено в кв. „Победа“, каза още Николов и добави, че Общината се опитва да описва всички незаконни постройки, които не подлежат на никаква правна възможност, да продължат да се събарят и да не се допуска ново строителство.

Според думите му всички граждани имат равни права и задължения, сред които спадат и заплащането на ток и вода.

На няколко пъти ги подканяхме да си плащат водата, задълженията са доста сериозни и заедно с ВиК преустановихме подаването на вода“, добави кметът на Община Бургас. По думите му в момента водата е спряна в доста къщи и те са се оплакали от това, че не им се дава възможност да ползват питейна вода.

Пак да повтаря, питейна вода не се ползва, защото не се плаща. На този, на когото се плаща, автоматично водата се пуска. Затова е писмото от Европейския парламент до нас, но аз съм твърд, както и директорът на ВиК, докато не се плати до последната стотинка от задължението, водата към тези къщи няма да бъде пусната отново. Надявам се натиска от Европейския парламент да е в полза на законността“, заяви Димитър Николов. 

Коментари

Още от последните новини