Нехамер: Срещата с Путин не беше приятелска

Нехамер: Срещата с Путин не беше приятелска - E-Burgas.com
Снимка: ASSOCIATED PRESS

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че срещата му с руския президент Владимир Путин е била пряка, открита и твърда. Тя е продължила около 90 минути като според Нехамер това не е било приятелско посещение.

Целта на срещата била да се потърси край на конфликта или поне да се намери хуманитарен напредък за цивилното население в Украйна. Канцлерът на Австрия добави, че най-важното му послание към Путин е било, че войната трябва да приключи, защото от нея има само губещи.

Макар че в исторически план Австрия поддържа по-тесни връзки с Русия, отколкото по-голямата част от ЕС, тя изрази своята солидарност с Украйна след руската инвазия и осъди предполагаемите военни престъпления на Русия.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна
Коментари

Още от последните новини