Нефтохимик спечели Купата на България за пети път (Снимки)

Нефтохимик спечели Купата на България за пети път (Снимки) - E-Burgas.com
BGvolleyball.bg

Нефтохимик (Бургас) спечели турнира за Купата на България при мъжете. Волейболистите, водени от Николай Желязков, надиграха Добруджа 07 (Добрич) с 3:2 (25:21, 23:25, 25:21, 23:25, 15:11 ) в финалния двубой, който се проведе в пазарджишката зала „Васил Левски“. С това бургазлии вдигат своя пети трофей, след 2007, 2008, 2016 и 2018 година, информира BGvoleyball.bg.

За старши-треньора Николай Желязков това е първо отличие с този отбор в надпреварата. Общо пък Нефтохимик постига втори златен връх през този сезон, след като спечели и Суперкупата на България.

Залогът – спечелване на Купа България си каза думата, като двубоят бе нервен и изпълнен с осповани моменти и интрига. Напрежението доведе до амплитуди в играта и на двата съперника и честа смяна на водачеството. В крайна сметка обаче Нефтохимик показа повече класа, характер и волейболни аргументи за крайния успех.

Нефтохимик: Георги Братоев, Валентин Братоев, Денис Карягин, Мирослав Градинаров, Ники Николов, Николай Колев, либеро Теодор Салпаров (Жани Желязков).

Галерия
Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
волейбол нефтохимик спорт
Коментари

Още от последните новини