Не забравяйте да бутате колелото си на „Александровска“ и „Богориди“! 12 са глобени за седмица

Не забравяйте да бутате колелото си на „Александровска“ и „Богориди“! 12 са глобени за седмица  - E-Burgas.com
Dir.bg

Не забравяйте, когато преминавате с велосипед през двете централни бургаски улици "Александровска“ и „Богориди“, да бутате превозното си средство. В противен случай, освен нежелан инцидент, рискувате да се сблъскате и с полицейски служители, които ще ви съставят акт. Двете улици попадат в пешеходните зони, където карането на колело вече официално е забранено.

Вероятно поради незнанието все повече са глобяваните велосипедисти, които попадат в обсега на ежеседмичните специализирани полицейски операции по безопасност на движението.

Само за последната седмица глобените велосипедисти в Бургас са 12, като освен гореспоменатата причина санкционирани са и колоездачи без изискуемото оборудване. Те ще трябва да се бръкнат с по 30 лв. заради нарушението си.

Междувременно толкова са и санкционираните пешеходци за преминаване на червен светофар или пресичане на места, където няма пешеходни пътеки.

Свързани статии
КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път Продължават акциите срещу велосипедисти нарушители в Бургас Пътни инсталации ще пазят пешеходци и велосипедисти в Бургас Над 20 велосипедисти отнесоха глоби в Бургас заради каране по „Александровска“ и „Богориди“ Глобите за неносене на маски падат в съда Фотооко: Изсъхнаха новозасадените дръвчета на алеята между Бургас и Сарафово Велоинцидент в Морската градина прати пенсионер в болница Започнаха проверки за палатки по морето, вече има и глобени Ангелкова: Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието
Тагове
велосипедисти колоездачи велоалеи глоби
Коментари

Още от последните новини