Не забравяйте да бутате колелото си на „Александровска“ и „Богориди“! 12 са глобени за седмица

Не забравяйте да бутате колелото си на „Александровска“ и „Богориди“! 12 са глобени за седмица  - E-Burgas.com
Dir.bg

Не забравяйте, когато преминавате с велосипед през двете централни бургаски улици "Александровска“ и „Богориди“, да бутате превозното си средство. В противен случай, освен нежелан инцидент, рискувате да се сблъскате и с полицейски служители, които ще ви съставят акт. Двете улици попадат в пешеходните зони, където карането на колело вече официално е забранено.

Вероятно поради незнанието все повече са глобяваните велосипедисти, които попадат в обсега на ежеседмичните специализирани полицейски операции по безопасност на движението.

Само за последната седмица глобените велосипедисти в Бургас са 12, като освен гореспоменатата причина санкционирани са и колоездачи без изискуемото оборудване. Те ще трябва да се бръкнат с по 30 лв. заради нарушението си.

Междувременно толкова са и санкционираните пешеходци за преминаване на червен светофар или пресичане на места, където няма пешеходни пътеки.

Свързани статии
Шефът на НСИ: Глоби чакат всички, които пречат на преброяването Велосипедист потроши възрастна пешеходка в Бургас Укрепено е свлачището в Сарафово, зелена светлина за довършване на алеите Какво се случва с велоалеята за Сарафово и какво е бъдещето на Ъгъла? Рекорден брой задържани дилъри при седмичните акции в Бургаско Ангел Кунчев: Ще глобяваме ресторанти, ако отварят на 1 февруари Кметове в Бургаско с най-много глоби за нерегламентирани сметища КАТ събра над 100 милиона лева от глоби за година Бургазлии ще могат да плащат глоби по електронен път Продължават акциите срещу велосипедисти нарушители в Бургас
Тагове
велосипедисти колоездачи велоалеи глоби
Коментари

Още от последните новини