Наследниците на Денис Ершов съдят България за 1 милиард евро

Наследниците на Денис Ершов съдят България за 1 милиард евро - E-Burgas.com

Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов са завели дело за 1 милиард евро срещу България в арбитража на Световната банка, предаде "24 часа".

Искът на Василиса и Егор Ершови е регистриран на 11 ноември тази година. 

Според наследниците на Ершов те са били жертва на незаконни действия от страна на варненския окръжен съд, Агенцията по вписванията и Комисията за финансов надзор. Заради това Ершов и наследниците му били лишени от имущество. 

Те предявяват иска от името на баща си, който почина от левкемия на 51-годишна възраст през 2017 г. Двамата твърдят, че неправомерни действия и бездействия на държавните органи са довели до срив на инвестицията му в един от най-големите дистрибутори на нефт и газ в България - дружеството “Петрол”.

Сандов: България ще бъде осъдена заради мръсния въздух на поне 10 млн. лв

Още миналата година наследниците на Ершов изпратиха нотариална покана до финансовото министерство като изискаха 840 млн. долара да им бъдат изплатени като обезщетение заради експроприацията на активите на дружеството. 

Тогава юристи, които са специалисти по арбитражно дело, смятаха, че вероятността да се стигне до завеждането на иск е малка, тъй като се изисква такса.

Коментари

Още от последните новини