Намери се решение за кошмарен път край Дебелт, предстои ремонт в рамките на година

Намери се решение за кошмарен път край Дебелт, предстои ремонт в рамките на година - E-Burgas.com

В момента пътят е ничия собственост, но престои да бъде прехвърлен на община Средец

Години наред стотици жители и гости на община Средец, служители на големи компании, пътуващите от и до затворническото общежитие в Дебелт са принудени ежедневно да шофират с риск за автомобилите и живота си по един от най-неподдържаните пътища - този в района на село Дебелт.

За него до ОЗБГ сигнализираха жители на селото, които през годините са опитвали да се справят с проблема с подръчни средства, но без резултат, тъй като по отсечката има места, по които път буквално липсва.

Само месец след като със случая се заехме от „Организация за закрила на българските граждани“, стана ясно че ремонт ще има.

От ОЗБГ са се свръзали с АПИ и с Община Средец, за да получат информация чия собственост е пътят.

Проверка на институциите показа, че пътят е ничия собственост. След разговор с администрацията в Средец, е получено уверение, че ще се задействат за прехвърляне на собствеността. Подаден е сигнал и до Областна администрация-Бургас, от които зависи процедурата да се случи възможно най-скоро. И от там ни обещаха съдействие, а оптималният срок, в който може да започне ремонтът на пътя и на моста над река Средецка, е около година.

Инж. Живка Маврова от Община Средец се зае много отговорно с проблема. По нейна информация, успоредно с пътя от Общината са стартирали и обследване на мостовото съоръжение. Този път е в ужасно състояние от години. Ако никой не беше проверил обстойно, вероятно щяхме да чуем за него от криминалната хроника или още дълги години хората щяха да поставят дъски или да засипват дупките, за да преминават. Добре е, че институциите в този случай си свършиха работата. А ние ще следим процеса.
 

Коментари

Още от последните новини