Наказват болници, ако отказват да приемат пациент, а имат легло

Наказват болници, ако отказват да приемат пациент, а имат легло - E-Burgas.com
БГНЕС

Броят на персонал, който ни трябва, е много голям. Нямам информация дали от вчера някой се е отзовал. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Това коментира главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред Нова тв.

"Не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ", заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я приеме.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има ковид отделение. Не може да има повече изключения. "Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза още Кунчев. Той лично не вярва във вноса на медицински персонал.

"Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12. "Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.", каза още Кунчев.

По думите му затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект, на на отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения.

Кунчев исказа лично мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

"В момента Европа е на върха на вълната", заяви той.

Свързани статии
Млад мъж от Обзор почина след часове лутане по болници в Бургас Бургаският кмет купува апаратура, защитни облекла и предпазни средства за болниците Започват проверки за липса на лекарства в болниците и аптеките Болниците правят списъци на чакащите с COVID-19 Здрави хора се редят на опашките пред COVID фургоните, идеята е само хора със симптоми Бургазлия създаде система, която отчита в коя болница колко свободни легла има 14 болници в страната търсят доброволци за Covid отделенията Пореден пациент почина след отказана хоспитализация След призива на премиера: От петък пунктове за COVID-19 пред болниците И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина
Тагове
ангел кунчев болници
Коментари

Още от последните новини