Наказват болници, ако отказват да приемат пациент, а имат легло

Наказват болници, ако отказват да приемат пациент, а имат легло - E-Burgas.com
БГНЕС

Броят на персонал, който ни трябва, е много голям. Нямам информация дали от вчера някой се е отзовал. Болници, които откажат да приемат пациент, а са имали легло, ще бъдат наказани. Това коментира главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред Нова тв.

"Не е работа на човек да си търси болница, той има нужда от помощ", заяви той по повод на случая на починала жена, след отказ на 5 болници да я приеме.

По думите му оттук нататък всяка болница трябва да има ковид отделение. Не може да има повече изключения. "Впрегнали сме всички сили и хората са много изморени", каза още Кунчев. Той лично не вярва във вноса на медицински персонал.

"Числото "R' се повишава - 10 души заразяват 12. "Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.", каза още Кунчев.

По думите му затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект, на на отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения.

Кунчев исказа лично мнение, че следващата стъпка е затварянето на нощните заведения, събиранията по какъвто и да е повод, и стадионите.

"В момента Европа е на върха на вълната", заяви той.

Свързани статии
Болници у нас пред закриване заради липса на лекари По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците От август ще се издават електронни направления за хоспитализация Сербезова: Трябва да има мандатност на директорите на болници Сербезова: Болниците да са готови за прием и лечение на пациенти с ковид Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците Ще изпаднат ли общинските болници във финансов колапс заради тока? Болниците са в готовност да поемат новата вълна Пламен Таушанов: У нас има свръх хоспитализация, затова е настискът върху здравната система
Тагове
ангел кунчев болници
Коментари

Още от последните новини