Над 4,2 млн украинци са напуснали страната си

Над 4,2 млн украинци са напуснали страната си - E-Burgas.com

Около 4,2 млн. украинци са напуснали страната си след началото на руската инвазия на 24 февруари, сочат данните на ООН, цитирани от АФП, съобщи БНР.

Върховният комисариат за бежанците на ООН съобщи днес, че 4 176 401 украинци са избягали за малко над 5 седмици.

От напусналите Украйна около 90 на сто са жените и деца - мъжете на възраст между 18 и 60 г. не могат да излизат от страната, тъй като може да бъдат извикани в армията.

Международната организация по миграция към ООН съобщи на свой ред, че около 205 000 души, които не са украинци, работили или учили в страната, също са я напуснали.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
украйна война
Коментари

Още от последните новини