Националите по ветроходство на лагер сбор в Бургас

Националите по ветроходство на лагер сбор в Бургас - E-Burgas.com

НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА ЛАГЕР В БУРГАС

От днес, националният отбор по ветроходство в клас Оптимист започва своя тренировъчен лагер в Бургас, с домакини Яхт Клуб Черноморец Бургас. Българската Федерация по ветроходство избра този град поради отличните условия за ветроходство и гостоприемството на местния клуб.

Треньорите на националния отбор, Александър Славчев и Мартин Пенев, ще подготвят състезателите за Европейското първенство в Карара, Италия, което започва на 29 юни. Като последна проверка преди първенството, отборът ще участва в регата "Черноморец 2024", една от най-престижните в календара на БФВ, която ще се проведе този петък и ще включва състезания в детски и олимпийски класове.

Главен съдия на събитието ще бъде Никола Александров, ветеран в българското ветроходно съдийство. Журито, съставено от международни и национални съдии, ще бъде ръководено от известния международен съдия Георги Паунов.

Официалното откриване на регатата ще се състои в петък от 11:30 часа, като ЯК Черноморец Бургас е подготвил празнична програма за всички участници и гости.

Коментари

Още от последните новини