На 27 март показват с книга и филм истинската история на Стефан Данаилов в Бургас

На 27 март показват с книга и филм истинската  история на Стефан Данаилов в Бургас - E-Burgas.com

Събитието е премиерно и е с организатор и домакин Гранд Хотел и СПА Приморец

„Много от историите, разказани за мен,

са по-различни от истината зад тях.“

Стефан Данаилов

На 27 март Бургас ще има своята среща с истинската история на големия Стефан Данаилов. Тя ще бъде представена чрез две специални премиери - на книгата "Романът на моя живот", създадена от Маестрото в съавторство с Георги Тошев - и на биографичния филм "Монолог" на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев. Събитието е насрочено за 18:00 часа на 27 март. Негов инициатор и домакин е Гранд Хотел и СПА Приморец, като ивентът е част от поредицата Приморец чете.

"Романът на моя живот" е жива, красива книга. Събира в себе си един цял живот - разказан с думи и показан с архивни фотоси. Следва хронологията на живота - от порастването, през киното, болестта, театърът и властта, до вдъхновението от работата със студентите. Текстът тече плавно по страниците, които събират съкровени спомени, снимки, истини. Специални моменти от него, са визуално подчертани и дърпат окото към себе си - за да открехнат още повече вратата към личността на най-обичания български актьор. Снимки, подредени на съседни страници, показват отпечатъка на времето: "Как се промених през годините". Редове, един след друг, рисуват битието, вълненията, мотивацията, съжденията, катарзисите на личността: "Има моменти в които не се харесвам, но има и такива, в които съм в хармония със себе си."

"Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо,

български артист".

Стефан Данаилов

"Монолог" е лентата, която показва Маестрото през времето и творчеството му. Тя включва непоказвани досега моменти от живота на Стефан Данаилов през 60-те и 70-те години, открити от Георги Тошев в архива на Националната филмотека. После, е ред на кадри от творчеството му - от първия филм на най-обичания български актьор "Следите остават", чак до последния - "Правила". Лентата е запечатала и Маестрото към днешна дата - в ежедневието му, работата със студентите в "НАТФИЗ", битките на обичан артист, харесван мъж, последователен политик и щедър преподавател, днес.

„На 27 години той става най-популярният човек в България.

И на 75 – продължава да е!"

Георги Тошев

Бургас е първият град, в които Георги Тошев избира да представи книгата и филма за Стефан Данаилов. Срещата ще се състои на 27 март от 18:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец. Очаква се присъствието на самия Маестро. После, турнето продължава в редица други български градове, след което ще премине границите на Родната, за да покаже най-обичания ни актьор и пред публиката в чужбина.

Поради големия интерес, местата за събитието в Гранд Хотел и СПА Приморец са ограничени. Моля, запазете своето място на телефон: +359 877 850 001

Галерия
Коментари