МОН: Заради извънредното положение учениците са освободени от училище по преценка на родителите

МОН: Заради извънредното положение учениците са освободени от училище по преценка на родителите - E-Burgas.com

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите. Това се съобщава на сайта на МОН.

По решение на кметовете на общини за същия период няма да учат в: Област Пловдив, Бургас (1 община), Монтана (1 община), Пазарджик (1 община), Силистра (5 общини), Сливен (2 общини), Софийска област (4 общини) и Шумен (3 общини) Училищата от областите Враца и Перник ще бъдат отворени от вторник, 17 март. Тогава ще бъдат на училище и учениците от три общини от област Варна, които по решение на кметовете, няма да учат.

В училищата, където ще има занятия, ще има засилени мерки за дезинфекция в образователните институции. За целта е създадена организация за осигуряване на необходимите почистващи препарати и дезинфектанти в училищата и детските градини.

Остава ограничението на пътуванията и провеждането на масови мероприятия с участието на ученици и преподаватели.

Галерия
Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Грипна ваканция и за учениците от Ямбол Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник"
Тагове
коронавирус МОН ученици ваканция
Коментари

Още от последните новини