МОН ще дава съгласие за новото старо име на Търговската гимназия

МОН ще дава съгласие за новото старо име на Търговската гимназия  - E-Burgas.com

Професионалната търговска гимназия ще може да стане отново Търговска гимназия, но само с разрешението на МОН. Припомняме, че предложението бе направено от директора на учебното заведение Павел Чепов към Общински съвет - Бургас. Решението за промяна в наименованието на гимназията е взето на редовно заседание на Педагогическия съвет. Промняата обаче няма как да стане без одобрението на Министерството на образованието и науката, уточняват от местния парламент. 

Поради тази причина на следващото заседание ще бъде дадено съгласие кметът Димитър Николов да отправи писмено предложение до МОН за промяна на наименованието на гимназията от 1 септември тази година. 

Училището, което сега се наименова Професионална търговска гимназия Бургас е основано през 1905 година със заповед на Министерството на народната просвета като Търговска гимнази. От август 2016 година е преименувано в Професионална търговска гимназия в следствие на влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование. През учебната 2018/2019 г. в гимназията се обучават 812 ученици. Според новите наредби обаче наименованието на училището може да не съдържа думата „професионална" и да върне старото си име. 

Коментари

Още от последните новини