МО с кампания за набиране на кадровици в Бургас

МО с кампания за набиране на кадровици в Бургас - E-Burgas.com

Град Бургас ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“. Събитията, които целят популяризиране на военната професия сред младите хора, ще се състоят на 6 октомври.

Целите на кампанията са да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България, популяризиране на военната служба сред обществеността и утвърждаване на позитивния образ на Българската армия.

Същността на кампанията се състои в провеждането на  статичен показ (демонстрация на образци въоръжение и специално оборудване) и информационна борса с обособени щандове на видовете въоръжени сили и структури пряко подчинени на министъра за предоставяне на актуална информация и рекламни материали.

От 14.00 ч. в Морската градина, в района на открита сцена „Охлюва“ ще се състои показ на специализирано оборудване, екипировка и въоръжение на Военноморските сили, Военно-въздушните сили, Съвместното командване на силите, Съвместното командване за специални операции и Военна полиция. По същото време ще се проведе информационна борса за набиране на войници и матроси. На място младите хора ще могат да се запознаят с възможностите и условията за постъпване на работа в Българската армия.

Събитието ще бъде озвучено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който ще изнесе концерт на терасата на Културен център „Морско казино“.

Освен това, от 14.00 ч. в района на Морска гара в пристанище Бургас ще се проведе статичен показ на въоръжение и специализирано оборудване и екипировка от състава на военните формирования от Бургаския гарнизон и демонстрация на хватки от специализиран ръкопашен бой.

На проявите ще присъства флотилен адмирал Велко Велков, командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби, както и командирите на формированията от гарнизон Бургас.

Каним представителите на всички регионални и национални медии да присъстват и отразят събитието.

Коментари

Още от последните новини