Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година

Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година - E-Burgas.com
Архив

Задържаните във вътрешността на страната незаконни мигранти са 3,1 пъти повече спрямо май (213 души). Това става ясно от месечната статистика на МВР за миграционната обстановка в страната.

През юни са задържани общо 961 граждани на трети страни, като от които 100 на вход, 198 на изход на граница, а 663 са установени в страната. 

Общият брой на задържаните е 2,4 пъти повече в сравнение с предходния месец, когато са установени 396 лица, посочват от вътрешното министерство. 

За периода януари-юни 2022 г. са задържани общо 6633 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 719, на изход без регистрация – 824 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната – 5090 души. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2021 г. (2278) се отчита 2,9 пъти увеличение.

В центровете на държавната агенция за бежанците към 30 юни са настанени 1411 души, което е 34,2% от капацитета им, а на външен адрес - 836 души.

Най-много са гражданите на Афганистан и Сирия. В домовете на дирекция „Миграция“ на МВР са намират 447 граждани на трети страни към 30 юни, което е 32,7% запълнен капацитет.

По данни на МВР за първите шест месеца на 2022 г. са установени 24 непридружени малолетни и непълнолетни чужденци.

Свързани статии
Бивш главсек на МВР: И ДАНС е замесена в каналите с мигранти 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Ремонтират горските пътища около границата с Турция Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Екшън с каналджии и мигранти приключи с поредна катастрофа Над 500 военни пазят границата
Тагове
мигранти бежанци граница
Коментари

Още от последните новини