Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година

Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година - E-Burgas.com
Архив

Задържаните във вътрешността на страната незаконни мигранти са 3,1 пъти повече спрямо май (213 души). Това става ясно от месечната статистика на МВР за миграционната обстановка в страната.

През юни са задържани общо 961 граждани на трети страни, като от които 100 на вход, 198 на изход на граница, а 663 са установени в страната. 

Общият брой на задържаните е 2,4 пъти повече в сравнение с предходния месец, когато са установени 396 лица, посочват от вътрешното министерство. 

За периода януари-юни 2022 г. са задържани общо 6633 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 719, на изход без регистрация – 824 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната – 5090 души. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2021 г. (2278) се отчита 2,9 пъти увеличение.

В центровете на държавната агенция за бежанците към 30 юни са настанени 1411 души, което е 34,2% от капацитета им, а на външен адрес - 836 души.

Най-много са гражданите на Афганистан и Сирия. В домовете на дирекция „Миграция“ на МВР са намират 447 граждани на трети страни към 30 юни, което е 32,7% запълнен капацитет.

По данни на МВР за първите шест месеца на 2022 г. са установени 24 непридружени малолетни и непълнолетни чужденци.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово ЕК не иска да дава пари за ограда по границата между България и Турция Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Разширяват системата за комуникация по границата с Турция
Тагове
мигранти бежанци граница
Коментари

Още от последните новини