Майски хлад и валежи днес, до 15 градуса по морето

Майски хлад и валежи днес, до 15 градуса по морето - E-Burgas.com

Минималните температури в повечето райони ще бъдат между 6° и 11°, а максималните ще са още по-ниски, в сравнение с днес, - между 14° и 20°, по Черноморието – от 12° до 15°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Очакванията са в края на деня валежите навсякъде да спрат.

В планините облачността също ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са между 2° и 10°.

От североизток към Балканите ще продължи да прониква по-студен въздух и температурите не само у нас, но и навсякъде на полуострова ще се понижат, а в много райони ще има и валежи от дъжд. Дъжд ще вали утре и на много места в Европа, като в Южна Франция и Испания валежите ще са придружени и от гръмотевици. В крайните северни части от континента ще вали и дъжд, и сняг.

У нас, през нощта срещу сряда облачността ще се разкъса и ще намалее и сутринта на отделни места не са изключени слаби слани. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни, но времето ще остане твърде променливо. Повече слънчеви часове ще има сутрин, а около и след обяд отново ще има превалявания, главно в югозападната половина от страната.

Свързани статии
Трайно обезкосмяване в лазерно студио "Marchelа" Над 4000 студенти не могат да се завърнат в общежитията си заради незавършени ремонти Жълт код за ниски температури в цялата страна Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Без валежи по морето днес
Тагове
студ валежи
Коментари

Още от последните новини