Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево"

Масова проверка на автобуси на
Снимка btvnovinite.bg

Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверките на турско-българската граница, предаде БНР. По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт "Капитан Андреево" под предлог, че ги проверява за контрабанда на стоки.

Проверките започнаха в петък вечерта и това предизвика струпвания на превозни средства на границата, като стотици пътници стояха блокирани с часове без храна и вода. Собственик на превозваческа фирма съобщи, че 90 процента от курсовете на автобусите по редовните линии към Турция са отменени. Причината е, че над 30 автобуса са били блокирани вчера на ГКПП "Капитан Андреево".

По думите на Себахатин Исмаил са се извършвали щателни проверки на всеки автобус, като това е отнемало по 4-5 часа. Превозвачите подозират, че обявената цел на акцията е прикритие, а истинската цел е противодействие на т.нар. "изборен туризъм". Турските медии днес цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя. Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю късно снощи отиде на граничния пункт "Капитан Андреево" и разговаря с ръководителите на пункта. Дипломатът се срещна и с пътници, припомня БНР.

Свързани статии
Ето какво е разписанието на автобусите в Бургас утре Повече влакове и автобуси по празниците Бургаски митничари пресякоха контрабанда на злато за над 100 бона Бургаски митничарски разкриха контрабанда на ветеринарни лекарства за 90 хил.лв. Заловиха 39 килограма хероин на "Капитан Андреево" Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Километрични колони от коли на границата с Турция Километрична опашка за влизане в България на ГКПП-Капитан Андреево Допълнителни автобусни курсове заради музикалния фестивал в Бургас
Тагове
капитан андреево автобуси
Коментари

Още от последните новини