Масова проверка на автобуси на "Капитан-Андреево"

Масова проверка на автобуси на
Снимка btvnovinite.bg

Дипломатически източници от Анкара съобщиха, че Турция е връчила дипломатическа нота на България заради проверките на турско-българската граница, предаде БНР. По-рано турски медии съобщиха, че България спира десетки пътнически автобуси на граничния пункт "Капитан Андреево" под предлог, че ги проверява за контрабанда на стоки.

Проверките започнаха в петък вечерта и това предизвика струпвания на превозни средства на границата, като стотици пътници стояха блокирани с часове без храна и вода. Собственик на превозваческа фирма съобщи, че 90 процента от курсовете на автобусите по редовните линии към Турция са отменени. Причината е, че над 30 автобуса са били блокирани вчера на ГКПП "Капитан Андреево".

По думите на Себахатин Исмаил са се извършвали щателни проверки на всеки автобус, като това е отнемало по 4-5 часа. Превозвачите подозират, че обявената цел на акцията е прикритие, а истинската цел е противодействие на т.нар. "изборен туризъм". Турските медии днес цитират думите на чакащите часове наред пътници на българската граница, които казват, че ги спират заради президентските избори в неделя. Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю късно снощи отиде на граничния пункт "Капитан Андреево" и разговаря с ръководителите на пункта. Дипломатът се срещна и с пътници, припомня БНР.

Свързани статии
Събев обеща спешни мерки за трафика на границата с Турция Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони Извънредни автобуси в Бургас във великденската нощ Пресякоха контрабанда на злато за близо 700 хил. лв. на българо-турската граница (Снимки) Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ Предстои разширение на ГКПП "Малко Търово" и нов туристически пункт край Резово Облекчават трафика по южната граница Транспортна къща няма да работи в събота Промени в градския транспорт заради скъпия ток, от утре без тролеи Хванаха мъж с нелегални 22 хил. евро на "Капитан Андреево"
Тагове
капитан андреево автобуси
Коментари

Още от последните новини