Малкият Митко от Ямбол има нужда от помощ

Малкият Митко от Ямбол има нужда от помощ  - E-Burgas.com

Малкият Митко от Ямбол има нужда от помощ. Историята на петгодишното дете ви разказахме през февруари. Тогава необходимата сума за лечението му беше събрана, благодарение на съпричастни дарители. Трансплантацията на Митко в Израел за съжаление се оказа неуспешна и животът му отново е застрашен. Налага се родителите му пак да събират непосилна за тях сума  и да направят втори опит детето им да оздравее, разказва Нова тв.

Митко от е боец, защото от двегодишен се бори с две тежки диагнози. Усмивката и невинните му очи трогнаха цяла България и през февруари тази година средства за лечението му бяха събрани, но уви. „Първата трансплантация се оказа неуспешна, понеже по време на усвояването на клетките, разви хемофагоцитоза, клетките се самоизядоха и при последното изследване се установи, че са останали само 5% донорски клетки”, обясни майката на детето – Катя Иванова.

Това е първи подобен случай в практиката на лекарите в Израел и те са се допитали до своите колеги по света, споделя Катя. Всички казвали, че трябва спешно да се направи втора трансплантация. Този път донор ще бъде майката на Митко.  

Състоянието на детето се влошава от ден на ден и поради риск за живота му е изолирано в стерилна стая. „Надяваме се, че ще съберем необходимите средства и в най-скоро време ще се приберем. Искаме да благодарим на всички, които ни подкрепят”, каза пред камерата ни бащата на детето. Новината, че организмът на Митко не е приел лечението, дошла точно на рождения му ден. Преди седмица детето навърши пет. Сега всички заедно продължават борбата, за да може да сбъдне най- съкровената мечта на своите родители - да остане с тях.

PayPal:

[email protected] 

Дарителска сметка на семейството в Уникредит:

BG42 UNCR 7000 1524 6654 90

BIC: UNCRBGSF

ТИТУЛЯР: ДИМИТЪР ДИМИТРОВ КАРАРАДЕВ (дете) 

Лична сметка на семейството в ОББ:

BG46 UBBS 8002 1056 0316 40

BIC: UBBSBGSF

Коментари

Още от последните новини