Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки)

Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки) - E-Burgas.com

В затворническо общежитие "Житарово" към Затвор Бургас беше открита новата "Арт библиотека" на общежитието. Стари сандъци от оръжия и боеприпаси получиха нов живот, превръщайки се в стилни рафтове за книги. Всеки от рафтовете е уникален като визия и конструкция, а част от тях са подвижни и позволяват превръщането на библиотеката в място за различни културни събития.

По време на карантината заради "COVID 19" лишените от свобода не полагаха труд на външни работни обекти, но с тяхно участие в общежитието бяха извършени много подобрения. Променено беше каменното покритие на вътрешния двор и сега той се превърна в любимо място за лишените от свобода. С усилията на служители и затворници бяха изградени: нова чешма, трибуни за зрителите на спортното игрище, нови места за сядане и отдих и перголи с увивни растения. Уникален слънчев часовник и компас помагат на лишените от свобода да не изгубят правилната посока и да са "в час".

На представянето на новите придобивки присъстваха много служители от затвора, които бяха очаровани от песните на известния бургаски музикант Деан Вълев - Дишо и младата китаристка Александра Паскалева. "Моя страна, моя България" бе изпята заедно с гости и затворници. Всички присъстващи бяха развеселени от "Петъчни истории", лично представени от техния автор - Елка Стоянова. Тя обяви и дарение на нови книги за библиотеката на общежитието от издателство "Фабер".

Обновяването на общежитието продължава с цялостен ремонт на затворническата кухня.

Галерия
Свързани статии
Българите купуват по 637 жилища на ден Ицо Хазарата: Прокуратурата ми връчи призовка пред 200 журналисти и камери, за да видим колко добре работят Ицо Хазарта бие Бойко Борисов и Корнелия Нинова на вота за 25 МИР София Излиза „Софийски магьосници“ 4: „Заветното заклинание“ Фейк полицай, обирал пенсионери, отнесе над 3 години затвор Кирил Петков за Хазарта: Тази работа с промяната става с хора, които наистина ги е грижа! Ицо Хазарта: Кандидатирам се за депутат от "Продължаваме промяната", досега не съм дал нищо на страната, която ми даде всичко Бургас вече си има морски подлез (Снимки) Колко струва апартамент в Слънчев бряг и Свети Влас 5 етапа, през които преминава всеки казино играч
Тагове
затворници арт затвор
Коментари

Още от последните новини