Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки)

Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки) - E-Burgas.com

В затворническо общежитие "Житарово" към Затвор Бургас беше открита новата "Арт библиотека" на общежитието. Стари сандъци от оръжия и боеприпаси получиха нов живот, превръщайки се в стилни рафтове за книги. Всеки от рафтовете е уникален като визия и конструкция, а част от тях са подвижни и позволяват превръщането на библиотеката в място за различни културни събития.

По време на карантината заради "COVID 19" лишените от свобода не полагаха труд на външни работни обекти, но с тяхно участие в общежитието бяха извършени много подобрения. Променено беше каменното покритие на вътрешния двор и сега той се превърна в любимо място за лишените от свобода. С усилията на служители и затворници бяха изградени: нова чешма, трибуни за зрителите на спортното игрище, нови места за сядане и отдих и перголи с увивни растения. Уникален слънчев часовник и компас помагат на лишените от свобода да не изгубят правилната посока и да са "в час".

На представянето на новите придобивки присъстваха много служители от затвора, които бяха очаровани от песните на известния бургаски музикант Деан Вълев - Дишо и младата китаристка Александра Паскалева. "Моя страна, моя България" бе изпята заедно с гости и затворници. Всички присъстващи бяха развеселени от "Петъчни истории", лично представени от техния автор - Елка Стоянова. Тя обяви и дарение на нови книги за библиотеката на общежитието от издателство "Фабер".

Обновяването на общежитието продължава с цялостен ремонт на затворническата кухня.

Галерия
Свързани статии
Бургас прие ценни шедьоври на Пикасо 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг Ицо Хазарта: Не сте за среден пръст, за килия сте, но ще дойде и този момент Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно Стефан Янев учредява партията си "Български възход" 17 години затвор за британец убил баща си в ямболско село Арт базар на изкуствата събира творци на ул. "Алеко Константинов" Деца от Созопол изненадаха възрастните хора в общината Богата програма в Бургас на 3 март В Бургас пускат биоразградими мартеници със семена за засаждане
Тагове
затворници арт затвор
Коментари

Още от последните новини