Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки)

Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки) - E-Burgas.com

В затворническо общежитие "Житарово" към Затвор Бургас беше открита новата "Арт библиотека" на общежитието. Стари сандъци от оръжия и боеприпаси получиха нов живот, превръщайки се в стилни рафтове за книги. Всеки от рафтовете е уникален като визия и конструкция, а част от тях са подвижни и позволяват превръщането на библиотеката в място за различни културни събития.

По време на карантината заради "COVID 19" лишените от свобода не полагаха труд на външни работни обекти, но с тяхно участие в общежитието бяха извършени много подобрения. Променено беше каменното покритие на вътрешния двор и сега той се превърна в любимо място за лишените от свобода. С усилията на служители и затворници бяха изградени: нова чешма, трибуни за зрителите на спортното игрище, нови места за сядане и отдих и перголи с увивни растения. Уникален слънчев часовник и компас помагат на лишените от свобода да не изгубят правилната посока и да са "в час".

На представянето на новите придобивки присъстваха много служители от затвора, които бяха очаровани от песните на известния бургаски музикант Деан Вълев - Дишо и младата китаристка Александра Паскалева. "Моя страна, моя България" бе изпята заедно с гости и затворници. Всички присъстващи бяха развеселени от "Петъчни истории", лично представени от техния автор - Елка Стоянова. Тя обяви и дарение на нови книги за библиотеката на общежитието от издателство "Фабер".

Обновяването на общежитието продължава с цялостен ремонт на затворническата кухня.

Галерия
Свързани статии
Заповядайте на среща с журналиста – пътешественик Георги Милков и късометражно кино днес 4.10 Жилищата поскъпнали с 25% за една година Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 Младите стават все по-пристрастни към хазарта НАП спря над 130 онлайн сайта за залагане без лиценз Служители на затвори излязоха на протест Бургаски ученици приключиха успешно проекта си по изграждане на интелигентни градове на бъдещето Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Бургас прие ценни шедьоври на Пикасо 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг
Тагове
затворници арт затвор
Коментари