Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки)

Лишените от свобода в Житарово запретнаха ръкави и сътвориха неща за чудо и приказ (Снимки) - E-Burgas.com

В затворническо общежитие "Житарово" към Затвор Бургас беше открита новата "Арт библиотека" на общежитието. Стари сандъци от оръжия и боеприпаси получиха нов живот, превръщайки се в стилни рафтове за книги. Всеки от рафтовете е уникален като визия и конструкция, а част от тях са подвижни и позволяват превръщането на библиотеката в място за различни културни събития.

По време на карантината заради "COVID 19" лишените от свобода не полагаха труд на външни работни обекти, но с тяхно участие в общежитието бяха извършени много подобрения. Променено беше каменното покритие на вътрешния двор и сега той се превърна в любимо място за лишените от свобода. С усилията на служители и затворници бяха изградени: нова чешма, трибуни за зрителите на спортното игрище, нови места за сядане и отдих и перголи с увивни растения. Уникален слънчев часовник и компас помагат на лишените от свобода да не изгубят правилната посока и да са "в час".

На представянето на новите придобивки присъстваха много служители от затвора, които бяха очаровани от песните на известния бургаски музикант Деан Вълев - Дишо и младата китаристка Александра Паскалева. "Моя страна, моя България" бе изпята заедно с гости и затворници. Всички присъстващи бяха развеселени от "Петъчни истории", лично представени от техния автор - Елка Стоянова. Тя обяви и дарение на нови книги за библиотеката на общежитието от издателство "Фабер".

Обновяването на общежитието продължава с цялостен ремонт на затворническата кухня.

Галерия
Свързани статии
Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за местната РИК 24 смели жени вдигнаха адреналина на бургазлии (Снимки) Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре Гонка с лодки в Бургас за 3 март На вниманието на пациентите с ревматоиден артрит – задайте въпроси на д-р Мария Недкова от УМБАЛ Бургас Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра Цветни мозайки от капачки ще създават настроение в Бургас (Снимки) Задържаха контрабандни смартфони за 60 бона на границата с Турция Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Попарт портрети на известни бургазлии ще посрещат посетителите в Казиното
Тагове
затворници арт затвор
Коментари

Още от последните новини