Лекарство срещу подагра ще бъде тествано срещу ковид

Лекарство срещу подагра ще бъде тествано срещу ковид - E-Burgas.com

Противовъзпалителното лекарство Колхицин ще бъде тествано срещу Ковид-19 във Великобритания, съобщи Ройтерс.

Това е поредният опит съществуващи медикаменти да бъдат проверени дали могат да помогнат срещу новия коронавирус.

Изпитанията ще бъдат направени в рамките на проекта RECOVERY. Това е най-голямото клинично изпитание в света за лечения за пациенти, приети в болница с Ковид-19.

Най-малко 2500 пациенти ще получат Колхицин, за да бъде проверено действието на медикамента срещу новия коронавирус. Лекарството се използва за лечение на подагра.

"Колхицинът е привлекателен за оценка за ефикасност, защото е познат, използва се широко, не е скъп и се продава по цял свят" - каза проф . Питър Хорби от Оксфордския университет, който ръководи изследването.
Цената на Колхицин е 124 щатски долара за 30 таблетки.

Най-важното, което научиха лекарите за борбата с коронавируса

Възпалението има голяма роля при Ковид-19. За друго противовъзпалително - Дексаметазон, вече беше доказано, че намалява смъртните случаи при тежко болни от Ковид-19.

В началото на месеца започна оценка и на аспирина дали е възможно да помага при Ковид-19, като намали кръвните съсиреци.

Други лекарства, тествани в рамките на проекта RECOVERY, са антибиоиткът азитромицин и коктейлът с антитела на "Ридженерън".

Свързани статии
Правителството отделя още 35 млн. лв. за ремдесивир Предупредиха за недостиг на близо 300 лекарства у нас Доц. Ангел Кунчев: До 2-3 месеца ще има лекарство срещу ковид -19 Хванаха дилър на медикаменти със стока за 100 бона на границата с Турция (Снимки) Мощна спекула и пазар на черно на медикаменти тресе фейсбук, майки се превърнаха в дилъри Костадин Ангелов: Няма недостиг на медикаменти, има повишено търсене Япония помага на България с противогрипно средство за COVID-19 Доставят 5000 опаковки хидроксихлорин срещу covid-19 по Великден Китай обяви кое е лекарството, което лекува коронавирус
Тагове
лекарство антибиотик подагра медикаменти
Коментари

Още от последните новини