Крафт бира ще се лее цял уикенд в Бургас

Крафт бира ще се лее цял уикенд в Бургас - E-Burgas.com

Остават само десетина дни до второто издание на бургаския Metalhead Beer Fest. Той ще събере в парк „Минерални бани“ цели 16 производители на крафт бира. Главен организатор на събитието е едноименната пивоварна Metalhead, чиито напитки носят имена на известни метъл групи и песни. Събитието отново е подкрепено от Община Бургас.

Освен възможността да опитате невероятно разнообразие от крафт бири под шарената сянка в парк „Минерални бани“, на феста ще се слуша и яка музика. Ще има сцена, на която ще видим бургазлиите от Силует и Lek City Case, както и софийските Brothers in Blood и People of Maha. За настроението на посетителите ще се грижат още DJ Ряз, DJ Джонката и Rawk’n’roll.

Тази година участващите пивовари са 16 – 13 български и 3 от чужбина. Те ще ви предложат над 60 различни вида бира.

 

Ето го и окончателния line up на Metalhead Beer Fest 2021:

 

Beer Basta rds

Gb Craft Brewery "Blek Pine"

Cohones Brewery

ДИВО ПИВО

Dogma Brewery

Dunav Craft Brewery

Hop Hooligans

Пивоварна Kazan Artizan

Mad Scientist

Пивоварна Мелтум

Metalhead Brewery

Pelta Brewing

Rhombus Craft Brewery/ Крафт пивоварна Ромбус

Rocket Science Beer

Sofia Electric Brewing

Пивоварна "Трима и Двама"

 

През двата фестивални дни, петък и събота, със сигурност няма да останете гладни. Освен огромното разнообразие от бира, ще откриете в парка най-интересното от стрийт фууд кухнята. Ще можете да избирате между сочни бургери, паея, домашен сладолед и много други вкусотии. Също така са предвидени зони за игри и винтидж маркет.

Целта на Metalhead Beer Fest е популяризиране на крафт бирената култура в Бургас (и България) и затвърждаване мястото на нашия град на фестивалната сцена на България. Ето няколко полезни факта за това как ще бъде организирана територията:

- Бира ще се купува с жетони;

- Жетоните ще се продават на входа, 1 жетон = 1 лев;

- Жетоните ще можете да заплащате в брой или с карта;

- Бирите ще се наливат в дегустационни чаши от 150 мл.;

- Експерите от Metalhead Brewery препоръчват засилена консумация на бира!

 

 

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
крафт бира Бургас
Коментари

Още от последните новини