Ковид взе пет жертви в Бургаско, 280 са новите случаи

Ковид взе пет жертви в Бургаско, 280 са новите случаи - E-Burgas.com

Общо пет са жертвите на коронавируса в област Бургас за последните 24 часа, медици се борят за живота на други шест души, които са в тежко състояние, в Реанимация с усложнения. Това показват данните на Здравната инспекция за последното денонощие.

280 са новорегистрираните случаи на ковид инфекцията в региона, като най-много са в община Бургас – 177. Прави впечатление, че заразата продължава да се разпростира в общините Карнобат, Поморие и Айтос, където новозаразените се увеличават съответно на 22 в първите две и 16 в Айтос. С 10 нови заболели е Несебър, във всички останали общини в областта новите случаи са под 10.  

От новите случаи в Бургаско 23 са медицински лица, учители и ученици.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са  4552, излекувани са 1203 лица.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали Четирима души починаха от ковид в Бургаско, само три са общините без нови случаи
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини