Ковид взе пет жертви в Бургаско, 280 са новите случаи

Ковид взе пет жертви в Бургаско, 280 са новите случаи - E-Burgas.com

Общо пет са жертвите на коронавируса в област Бургас за последните 24 часа, медици се борят за живота на други шест души, които са в тежко състояние, в Реанимация с усложнения. Това показват данните на Здравната инспекция за последното денонощие.

280 са новорегистрираните случаи на ковид инфекцията в региона, като най-много са в община Бургас – 177. Прави впечатление, че заразата продължава да се разпростира в общините Карнобат, Поморие и Айтос, където новозаразените се увеличават съответно на 22 в първите две и 16 в Айтос. С 10 нови заболели е Несебър, във всички останали общини в областта новите случаи са под 10.  

От новите случаи в Бургаско 23 са медицински лица, учители и ученици.

Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента са  4552, излекувани са 1203 лица.

Ежедневно се извършват епидемиологични проучвания на регистрираните положителни случаи и се предприемат съответните противоепидемични мерки.

Свързани статии
Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания Собственици на барове и ресторанти скочиха срещу очакваното затваряне БЛС за локдауна: Това е глътка въздух за нас! Премахват следобедния „зелен коридор“ за възрастни в магазините Край на либералните мерки: Затварят всички училища, дискотеки, молове и спортни мероприятия Свещеници се включиха в битката срещу COVID-19 157 са новозаразените в Бургаско, почти 4000 в страната 16 медици в Бургас с положителни проби за ковид през последните 24 часа 3 899 новозаразени с ковид от 10 311 теста, 119 души загубиха битката Бургазлии подложени на стрес заради пандемията, съветник иска безплатна психологическа помощ за гражданите
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини