Коронавирусът унищожи 6 500 работни места само за един ден

Коронавирусът унищожи 6 500 работни места само за един ден - E-Burgas.com
investor.bg

"На 6 април имаме своеобразен рекорд – близо 8900 са новорегистрираните безработни. От тях над 6500 са по причина "коронавирус". Ако се запази този ръст, очевидно вървим към екстремални стойности. Ние смятаме, че около 330 000 ще станат регистрираните безработни до края на годината и една голяма част от тях ще бъдат с минимално обезщетение“. Това обясни в ефира на NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той посочи, че от Конфедерацията искат измемение на минималната сума, която безработните получават на ден - от 9 на 17 лева. Според него хората, които нямат право на обезщетение, трябва да получат ваучери за храна. Трябва да има и облекчения за самоосигуряващите се, категоричен е президентът на КНСБ.

„Мерките на правителството за справяне с кризата са много добри, но не стигат. Трябва да се разширят с пакет икономически и социални, които да са насочени към бизнеса и хората“, заключи Димитров.

Свързани статии
Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа Скок и на безработицата у нас Филиалът на НХА в Бургас търси модели за платено позиране Премиерът Янев: Отбелязваме историческо ниско ниво на безработица Високотехнологична компания назначава 50 служители в Бургас Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Ударихме дъното по цената на труда в Европа Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Рязък скок на безработицата в областта Община Бургас разкрива 30 нови работни места
Тагове
работа безработица
Коментари

Още от последните новини