Коронавирусът унищожи 6 500 работни места само за един ден

Коронавирусът унищожи 6 500 работни места само за един ден - E-Burgas.com
investor.bg

"На 6 април имаме своеобразен рекорд – близо 8900 са новорегистрираните безработни. От тях над 6500 са по причина "коронавирус". Ако се запази този ръст, очевидно вървим към екстремални стойности. Ние смятаме, че около 330 000 ще станат регистрираните безработни до края на годината и една голяма част от тях ще бъдат с минимално обезщетение“. Това обясни в ефира на NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той посочи, че от Конфедерацията искат измемение на минималната сума, която безработните получават на ден - от 9 на 17 лева. Според него хората, които нямат право на обезщетение, трябва да получат ваучери за храна. Трябва да има и облекчения за самоосигуряващите се, категоричен е президентът на КНСБ.

„Мерките на правителството за справяне с кризата са много добри, но не стигат. Трябва да се разширят с пакет икономически и социални, които да са насочени към бизнеса и хората“, заключи Димитров.

Свързани статии
Рекордни ниска безработица за ноември 80 на сто от работещите у нас са стресирани и недоволни от заплатата Над 7000 украинци са наети на работа у нас Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата 6 500 украинци търсят работа в бюрата по труда в големите градове Недостиг на персонал и по-високи заплати в курортите в навечерието на сезона Над 10 хил. са безработните в област Бургас през 2021 година Новият младежки център в Бургас търси активни млади хора за работа Скок и на безработицата у нас
Тагове
работа безработица
Коментари

Още от последните новини