Корейската култура завладява Бургас през септември

Корейската култура завладява Бургас през септември - E-Burgas.com

Искате ли да се снимате с корейска традиционна носия или да поиграете корейска игра? Да се включите във флашмоб или да се насладите на хубав филм и изложба? Всичко това е включено в програмата на Дните на Корея в Бургас. Инициативата се реализира от Посолството на Република Корея в България, с партньорството на Община Бургас.

През целия месец септември, от 02 до 30, пред Културен център „Морско казино“ ще бъде подредена фотоизложба, представяща традиционна корейска архитектура. Посетителите ще могат да видят как традицията съжителства с модерната архитектура и да преоткрият важността на баланса с природната среда.

Програмата на 2 септември започва от 16:00 ч. в Морската градина пред Паметника на моряка. Там ще бъдат подредени традиционни корейски носии, ще може да играете типични младежки игри и да изпишете името си на корейски. Веднага след това от 18.00 часа може да станете част от интересен флашмоб с участието на бургаската К-поп кавър група „COUNTDOWN“. Те са подготвили RANDOM PLAY DANCE, който представя компилации от най-хитовите песни от корейската поп музика. От 20.30 часа танцьорите „COUNTDOWN‘‘ ще се преместят на открита сцена „Охлюва“.

От 21.00 часа започва прожекцията на филма „Съдебни заседатели / Jurior8“ (2019) . Съдебна комедийна драма, базирана на действителен случай от 2008г., в който мъж на средна възраст е обвинен в убийството на собствената си майка. Първоначално признава своята вина, но в последствие той се отказва от показанията си, заявявайки, че не си спомня нищо от нощта на престъплението. Състав от осем съдебни заседатели – граждани, които доброволно участват в съдебния състав, решаващ дадено дело – трябва да помогнат при разплитането на случая. Филмът пресъздава първото съдебно дело в Република Корея с участието на граждани в ролята на съдебни заседатели, повдигайки сериозни теми като същността на закона и ролята на обществото, но го прави по лесноразбираем начин, с чувство за хумор и с много човечност. Филмът е с български субтитри. Входът е безплатен.

Филмът не се препоръчва за деца под 12 години.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г Бургазлийката Татяна Ламбова, носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г грабна короната на международния конкурс за красота Mrs. Planet Първият Коледен бал с маски в Бургас! Бизнесът подава ръка на благотворителния бал на Мисис Бургас Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал
Тагове
бургас
Коментари

Още от последните новини