Коледните елхи на бургазлии заживяха втори живот в мини градска горичка (снимки)

Коледните елхи на бургазлии заживяха втори живот в мини градска горичка (снимки) - E-Burgas.com

В истинска градска горичка от иглолистни дървета бе превърнатa градинката между блоковете 59, 60, 61, 62 и 63 в бургаския к-с "Братя Миладинови" . Днес там бяха засадени коледните дръвчета на бургазлии, които за празниците решиха да си вземат жива елха в саксия. Инициативата за засаждането е на сдружение "Зелена Странджа" и се провежда за трета поредна година, а мястото за засаждане бе отредено от община Бургас. 

Днес в градинката между блоковете бяха засадени десетина дръвчета от различни иглолистни видове. На засаждането присъстваха много семейства с децата си, които помогнаха в изкопаването на дупките. 

"Важно е кореновата система да бъде запазена и дървото да бъде по-голямо, за да се избегнат случаите на случайно нараняване и пречупване, защото в градска среда има много рискове за едно дървче. Сигурен съм, че все повече хора си купуват живи коледни елхи и след празниците ги засаждат. Това е един много добър начин да продължим коледния дух на доброто, на благотворителността и да оставим един подарък за нашите деца. Надявам се днес с общи усилия да направим днес една малка квартална горичка" заяви председателят на "Зелена Странджа" Владимир Димитров. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини