Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи

Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов коментира пред журналисти случаят със заболяла от коронавирус ученичка. Случаят е регистриран в новото компютърно училище в Бургас. Градоначалникът сподели, че не е нищо неочаквано и няма паника нито сред учениците, нито сред родителите и че сигурно ще има още случаи.

„За пореден път ще кажа, че децата са без симптоми, нямат никакви оплаквания, имаме и нова учителка в детска градина в „Изгрев“, под 15-дневна карантина са. В момента РЗИ описва контактните лица. Мисля че повечето случаи в Бургас са вследствие на масовото заразяване на военнослужещите в Атия. Това са деца на близки, роднини, познати“, заяви Димитър Николов.

Той добави, че в момента се дезинфектират училищата и се следи за стриктното спазване на всички мерки, както и че няма симптоми при регистрираните случаи в Бургас.

„От „Бургасбус“ очаквам да дадат техническо решение, за да няма стълкновение на деца в автобусите, както се случва в последните дни“, каза още кметът.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус Димитър Николов: Подвигът и саможертвата на Ботев винаги ще пазят своя ореол Кметът поздрави здравните специалисти по повод професионалния им празник Кметът Димитър Николов: Свеждаме глави пред героизма на хиляди български войници
Тагове
коронавирус димитър николов
Коментари

Още от последните новини