Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи

Кметът на Бургас: Няма паника в училищата, сигурно ще има и още случаи - E-Burgas.com

Кметът на Бургас Димитър Николов коментира пред журналисти случаят със заболяла от коронавирус ученичка. Случаят е регистриран в новото компютърно училище в Бургас. Градоначалникът сподели, че не е нищо неочаквано и няма паника нито сред учениците, нито сред родителите и че сигурно ще има още случаи.

„За пореден път ще кажа, че децата са без симптоми, нямат никакви оплаквания, имаме и нова учителка в детска градина в „Изгрев“, под 15-дневна карантина са. В момента РЗИ описва контактните лица. Мисля че повечето случаи в Бургас са вследствие на масовото заразяване на военнослужещите в Атия. Това са деца на близки, роднини, познати“, заяви Димитър Николов.

Той добави, че в момента се дезинфектират училищата и се следи за стриктното спазване на всички мерки, както и че няма симптоми при регистрираните случаи в Бургас.

„От „Бургасбус“ очаквам да дадат техническо решение, за да няма стълкновение на деца в автобусите, както се случва в последните дни“, каза още кметът.

Свързани статии
От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Дъждовният петък донесе 31 нови случая на коронавирус в Бургас Детска учителка от Русе лепна коронавирус
Тагове
коронавирус димитър николов
Коментари

Още от последните новини