Кметът на Българово: Коста Янков бе позитивен човек и помагаше на съседите си

Кметът на Българово: Коста Янков бе позитивен човек и помагаше на съседите си - E-Burgas.com

От полицията изключват вероятността убийството да е извършено от друг човек от поклонническата група

77-годишният Коста Янков намери смъртта си по време на поклоннически преход до Рилския манастир. Тялото на мъжа беше открито между две радомирски села, а вчера стана ясно, че той е бил убит, съобщи Нова Тв.

Първоначално разследващите решили, че най-вероятно възрастният мъж е загинал при пътен инцидент. По-късно станало ясно обаче, че нараняванията по тялото на бай Коста са от физическо насилие.

По няколко версии работят разследващите за убийството на възрастния мъж. В събота поклонническата група е стигнала село Дрен.

Местните хора посрещат шествието тържествено. Коста Янков обаче не бил с групата в момента, в който тя пристигнала в Дрен. Обикновено той изоставал заради проблеми с очите.

Придвижвал се успоредно, но по асфалтови пътища. И когато в съботния ден останал в Долна Диканя уверил останалите, че знае откъде да мине и как да стигне до Дрен.

„Не личеше, че има проблем със зрението, въпреки че трудно различаваше хора от близко разстояние", обясни пред Нова телевизия кметът на град Българово Йордан Йорданов.

„Той имаше къща в Българово, но отиде да живее в землището на друго място. Той не е конфликтна личност, беше позитивен човек. По всякакъв начин се опитваше да помогне на мен като кмет и на съседите си”, обяснява кметът. Той на няколко пъти опроверга появилата се вчера информация, че Коста Янков е бил агресивен.

От полицията изключват вероятността убийството да е извършено от друг човек от поклонническата група. Мъжът не е носил пари в себе си. Разследването продължава.

Коментари

Още от последните новини