Какво време ни очаква през следващите дни?

Какво време ни очаква през следващите дни? - E-Burgas.com

Топла вълна от Средиземноморието ще обхване Балканите в следващите няколко дни предаде "Нова". Предстои пореден епизод на лятото. Температурите в края на тази и началото на следващата седмица ще надминат 30 и ще достигнат 34-35 градуса. А с топлия въздух от юг-югозапад ще навлезе и обширен облак прах от пустините на Северна Африка, който ще се разпростре чак до някои държави в Северна Европа. Видимостта у нас ще е значително намалена от неделя следобед до сряда, а концентрацията на прах в ниските слоеве на атмосферата ще достигне 50-100 микрограма на кубичен метър.

Обратно към днешния ден. Сутринта в петък ще е прохладна с температури между 10 и 15 градуса, но следобед термометрите почти в цялата страна ще показват между 23 и 28 градуса. Облачността ще е рехава. Сутринта тук-там в ниското ще се образуват мъгли, които ще се разсеят до обяд и денят ще е предимно слънчев. 

В планините в петък също ще се стопли. Облаците ще са повече в Родопите, Рила и Пирин, но температурите ще са от 10 до 18 градуса, в курорти като Банско и Добринище – до 21-22 градуса. Около Черноморието – слънчево време, незначително вълнение и температури на въздуха между 22 и 24 градуса. 

Двата почивни дни ще са с много слънчеви часове. По-топло ще е в неделя, а още по-топло – в първия ден на новата седмица. След лятната жега предстои преминаване на студен фронт от запад на изток, който на този етап ще донесе поредна доза есенни превалявания в периода понеделник - сряда и силни пориви на вятъра. Температурите ще паднат малко, но това ще се усети повече в Западна България.

Коментари

Още от последните новини