Какво мислят руснаците за Българското Черноморие? (мнения от форумите)

Какво мислят руснаците за Българското Черноморие? (мнения от форумите) - E-Burgas.com
снимка: otzyv.ru

И това лято морските ни курорти ще разчитат най-вече на руските туристи, за чието „завръщане“ се говори от няколко месеца. Хотелиери, ресторантьори и туроператори потриват доволно ръце. Прогнозите за сезона, който на практика вече започна, са повече от оптимистични, като за това допринесе и ситуацията в двете ни съседки Гърция и Турция. 

С какви впечатления обаче остават самите руснаци и мислят ли да се завърнат отново в България? Обикновено мнение за това се търси от туроператорите, а не от самите руснаци. Ние пък потърсихме тяхното мнение, там където то е най-искрено и лично. Оказа се, че темата „България“ е сред най-обсъжданите в десетките туристически форуми в Русия. Голяма част от хората там се интересуват от визите, цените, инфраструктурата, кухнята и обсжлуването в хотелите. По-интересни обаче са конкретните оплаквания и похвали, за които впрочем самите руснаци често влизат в спор. 

Предлагаме ви част от най-интересните мнения, събрани от най-големите туристически форуми в Русия:

 

Aaa_2 (forum.awd.ru)


Бяхме в България общо 6 дни, след нашата почивка в Северна Европа. Дойдохме, за да се къпем в морето и успяхме, но частично. Температурите бяха между 27-28 градуса, но водата беше хладна – около 25 градуса. Така че, за 6 дни плувахме само веднъж, ако не броим едно влизане за две минутки. 

Основният недостък за бях бяха претъпканите плажове. Не може да разположиш кърпата си на 50 метра от плажа, освен ако не платиш на местния концесионер. 

Постелихме хавлията си до водата, докато концесионерът извика полиция (по наша молба, тъй кто нямахме намерение да си тръгнем). Без разпправии, просто помолихме полицейските служители да ни напишат официална глоба, като пояснят нарушението ни. Естествено, те не можаха нищо да напишат, тйъ като плажовете са обществени, а ние мирно си седим с детето. Полицаите останаха още около 5 минути ис си тръгнаха


Elena_Jastrebova (tourister.ru)

Внимание! Български мошеници!

Не почивам за първи път в България. Винаги съм харесвала тази страна. Храната и материалните неща са евтини. Но тази година моята ваканция беше ужасна! В стаята в хотела нямаше интернет и се наложи да си го платя допълнително (около 1500 рубли). Казах си – добре, ще го платя, защото интернетът ми е много необходим. Стаята ми обаче беше на четвъртия етаж и сигналът беше слаб. От рецепцията казаха, че ще решат проблема, но не направиха нищо. Всеки път трябваше да слизам до първия етаж, за да хвана интернет. 

На петия ден ми откраднаха мобилния телефон в кафенето на хотела. Някой го грабна и избяга. За мен това беше шок. На мои приятели им изчезнаха пари от стаята. Като цяло кражбите от хотели е много популярна и много туристи са в такава ситуация. 

В чендж бюрата също има измами. Туристите са щастливи, че са намерили по-изгодна оферта, отколкото в банките. Полицията не помага. Те казват, че трябва внимателно да чететете табелите. 


M0nnaH (forum.aboutbulgaria.biz)

Аз пък съм възмутена от държанието на нашите сънародници в България. Няколко години почивам южните курорти на българското море и винаги оставам с едно и също впечатление. Руснаците уж са отишли на почивка, а искат всичко да им бъде, така както в Русия. Търсят си своята храна, своята култура, своята музика и своите забавления, без да направят опит да се докоснат до нещо чуждо, да научат нещо ново. Ставала съм свидетел как руско семейство се сърди, че не намира руски продукти в български магазин и вдига скандал на продавачите. После ме беше срам да си призная, че и аз съм от Русия!

 

marsada (forum.awd.ru)

Не съм срещал един българин, който да не е намразил с цялото си сърце популяния курорт Слънчев бряг. В същото време срещмах много туристи (и руски, и не), които вярват, че след като са били в Слънчев бряг, са видели България. Те мислят дълбоко погрешно. 

Много чужденци от Русия, Германия, Англия и други европейски страни също отиват в Слънчев бряг и стоят само там, след което си правят изводи за България...  Споделям моите чувства и преживявания с много български приятели и те са съгласни с подобно мнение. 


1108 (ftour.otzyv.ru)

С изненада разбрах, че в българските заведения е забранено да се пуши. Причината е, че където и да сме били, винаги е имало хора със запалени цигари. На практика забрната не се спазва никъде. Иначе кухната е добра, опитахме и много хубави вина и разбира се – гроздова ракия. 

 

zemman (forum.awd.ru)

Българите са си наред, но какво да кажем за англичаните? За мен бе ужасно преживяване да се разхождам късно нощем по улиците в Слънчев бряг, докато тези неубоздани тълпи вилнеят там. За щастие нашият хотел бе по-спокоен, но много наши сънародници се оплакваха, че не могат да спят нощем, заради пиянски крясъци. Полицията не може да направи нищо, всичко утихва чак сутринта и така до следващата вечер.

 

Ольга (tonkosti.ru)

Чета отрицателните отзиви тук и мисля дали наистина говорите за България? Хората били злобни, храната била отвратителна, водата била мръсна.... Всичко това е една голяма неправда! 

Заедно с децата и внуците ходхиме на почивка в Несебър и Созопол, бяхме в хотел на брега на морето. Кухнята е прекрасна, морето е чисто, а хората са много приятелски настроени. Запознахме се с туристи от Германия, Франция и Беларус и никой не е останал недоволен или разочарован.  


 

Коментари

Още от последните новини