Кабинетът търси концесионер на плажа в Приморско

Кабинетът търси концесионер на плажа в Приморско - E-Burgas.com
снимка: razhodka.com

Правителството започна днес процедури за предоставяне на концесия на три морски плажа - Албена, "Св. Константин и Елена – голям плаж" и Приморско – централен, съобщиха от Министерския съвет. С процедурите се цели тяхното обезопасяване и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя. Предлага се срокът на концесиите да е 15 години. Той е съобразен със срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж Албена е 919 785 лева без ДДС. На плаж "Св. Константин и Елена – голям плаж" – 83 428 лева без ДДС, а на плаж Приморско – централен – 41 824 лева без ДДС. Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

Трите плажа следва да бъдат обезпечени със задължителните дейности по Закона за устройство на черноморското крайбрежие – водно спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж и услуги от обществен интерес.

Коментари

Още от последните новини