Жълт код за силен вятър в цяла България

Жълт код за силен вятър в цяла България - E-Burgas.com

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на цялата страна.

В област Бургас ще духа силен запад-северозападен вятър със скорост 15-20 m/s и пориви до 24 m/s. Предупредителн код

През нощта вятърът от северозапад ще продължи да се усилва, а облачността да се увеличава. Ще има и превалявания, които за разлика от силния вятър, в по-голямата част от страна ще бъдат слаби, с изключение на Лудогорието, където се очакват временно интензивни снеговалежи и снежни виелици. След обяд валежите ще спират, първо в Западна България, където и облачността ще намалее. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в комбинация с умерен, временно силен вятър.

Силен северозападен вятър и по Черноморието и вълнението на морето около 2 - 3 бала. Ще превалява и там - на север дъжд и сняг, на юг - дъжд.

Още по-ветровито ще бъде в планините, със силен и бурен, също северозападен вятър. Ще бъде облачно, на места със снеговалежи, а по планинските проходи в Стара планина ще има условия за преспи.

След обяд облачността в масивите от Западна България ще се разкъса и намалее. Максималните температури в курортите - около минус 7°.

Не само у нас, много ветровито и с валежи, в повечето райони от сняг, ще бъде утре и почти навсякъде на Балканите.

Причина за ветровитото време е студен атмосферен фронт, свързан с обширен циклон с център над Североизточна Европа, който ще премине и през Балканите. Ивицата в жълт и зелен цвят очертава положението му утре, в ранния следобед.

Коментари

Още от последните новини