Жълт код за бури и валежи в 9 области

Жълт код за бури и валежи в 9 области - E-Burgas.com

В четвъртък захлаждането ще продължи, а валежите ще са главно в Южна и Източна България, след обяд и вечерта в югоизточните райони и по Черноморието ще има локални интензивни явления, информира БНР.

Жълт код е обявен за 9 области в Южна България заради гръмотевичните бури и валежи. Това са областите Смолянска, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Ямболска, Вареннска, Сливенска и Бургаска. Има условия и за градушки на места, показва справка в сайта на НИМХ.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина, където ще преобладава слънчево време, до умерен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 26 и 31 градуса, за София 25, по Черноморието 28-29, в северните райони до 28 градуса, в Южна България до 31.

В петък е възможно да има слаби превалявания в Източна България, в останалата част от страната ще има разкъсана облачност, а температурите слабо ще се повишат и ще бъдат между 27 и 30 градуса.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Синоптик: Доста валежи ни чакат през октомври Уикендът идва с предупреждение за опасно време Топъл уикенд, но с много валежи Валежи и гръмотевични бури в половин България, по морето жега Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за опасно време в осем области Без валежи по морето днес
Тагове
жълт код бури валежи
Коментари