Изпълнители от 21 държави показват вълшебството на балета с гала спектакъл в Бургас

Изпълнители от 21 държави показват вълшебството на балета с гала спектакъл в Бургас - E-Burgas.com

БАЛЕТНА ГАЛА на млади изпълнители от 21 държави ще представи международната танцова организация Russian MastersBallet, която избра Бургас за провеждане на интензивно лятно обучение.

Събитието ще зарадва ценителите на изкуството на 20 август /събота/ от 19.00 часа в Културен дом НХК. Проявата е подкрепена от Община Бургас, входът е свободен.

На спектакъла ще бъдат представени вариации от легендарни класически балетни постановки, както и няколко съвременни изпълнения, създадени специално за събитието от хореографа Денис Унтила /AaltoBallet, Германия/. За да подкрепят работата на младите таланти и да наблюдават гала вечерта, в Бургас пристигат световни звезди на балета като прима балерината на Мариински театър Мария Кхорева.

Участниците в летния курс се обучават от преподаватели на световно известната балетна Академия “Ваганова” в Санкт Петерсбург, Русия. За да се включат в летните курсове, младите танцьори полагат изпит, а участието им се счита за престижно и развиващо високо професионално майсторство.В летните курсове на Russian MastersBallet през 2022 г. участват 320 млади балетисти от 35 държави. Те са селектирани от над 600 кандидатури от цял свят. Летните училища през тази година се проведоха в Санкт Петерсбург /Русия/, Аликанте /Испания/ и Бургас. В Бургас участниците са 70 от 21 държави - Белгия, Канада, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, САЩ, България и др.

Russian MastersBallet е международна балетна организация и официален представител на Академия “Ваганова”. Основна дейност на организацията е реализацията на интензивни балетни курсове в различи части на Европа, с участието на селектирани млади професионалисти и признати международни преподаватели.

Коментари

Още от последните новини